8. nov. 2013
Af Dorte Quist

Hustruen: Jeg savner stadig Bamse

flemming bamse jørgensen
Flemming "Bamse" Jørgensen
Foto: AOP
Käte Jørgensen, enke efter sangeren Flemming "Bamse" Jørgensen, udgiver nu sammen med børnene en ny CD- og DVD-boks med Bamse her næsten tre år efter hans død.

Det er næsten tre år siden en af Danmarks folkekære sangere, Flemming "Bamse" Jørgensen, døde 63 år gammel, og nu har hans enke, Käte Jørgensen og børenene, Tine og Theis, arrangeret udgivelsen af en CD- og DVD-bokssæt, hvor der blandt er en håndfuld sange, som aldrig har været udgivet før.

- Initiativet til "4" kommer fra os børn og mor. Vi havde talt om det i et stykke tid, før vi kontaktede fars faste samarbejdspartnere. Vi mærker jo dagligt, hvordan min far og hans sange stadig bor i os. Der har været stor interesse for projektet på fars minde-facebookside, hvor folk har kunnet foreslå sange til pladen, sige datteren Tine til B.T.

Familien har valgt en lille gruppe sange til CD'en, som har en særlig betydning for dem selv.

- Flemming sang "Tak for i dag" betyder meget for mig. Det er en af de sange, han skrweve til mig. Han skrev sange til voers bryllup og til vores sølvbryllup, hvor han også sang for mig, fortæller Käte Jørgensen. Flemming sang med en kærlighed, dernæsten kunne tage pippet fra mig. Den følelse, den vil jeg aldrig nogensinde glemme.

- De sange er stadig så stærke for mig at lytte til. Flemming var et utroligt elskeligt meneske. En skøn mand. Han var et stort familiemennesker, der elskedee at være sammen med os. Han sange udtyrkker hans følelser for både mig og resten af familien, siger hans enke til B. T.

I april 2011 udkom bogen "Flemming Bamse Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak" - en biografi, der blev skrevet på baggrund af en række smataler med bogens forfatter og Bamse selv. Bogen gav anledning til en større kontrovers og en retssag mellem Käte Jørgensen og forfatteren om rettigheder. Den første dom gik Käte Jørgensen imod. Sagen er nu anket til landsretten, og Bamses enke vil ikke kommentere sagen.

Læs mere om: