15. dec. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck

Ida Corr: Jeg er en kontrolfreak

Ida Corr
Ida Corr
Foto: Birger Storm
Sangerinden Ida Corr har svært ved at overlade ansvaret for hjemmet til sin kæreste.

Sangerinden har været en del væk fra sin kæreste Jens og etårige søn Cassius, siden hun begyndte som dommer i den nyeste udgave af X Factor.

Ida Corr indrømmer, at det bestemt ikke har været let - og slet ikke, når man faktisk er en rigtig stor kontrolfreak.

- Jeg kan huske, at jeg sagde til mig selv: 'Jeg skal ikke blive sådan en kvinde, som synes, hun har alle svarene.' Og så sidder jeg dér alligevel og kan høre mig selv nagge på Jens. Som tænker: Det kan da godt være, at Cassius ikke lige har fået børstet tænder i dag, så børster vi dem bare lidt bedre i aften. Men kvinder har bare et behov for, at det skal være rigtigt, forklarer Ida Corr i et stort interview i FEMINA.

Klæder ingen at være kontrolfreak

Hun hader, når hun giver efter rollen som kontrolfreak og forsøger at styre familien med hård hånd.

- Det skal jeg lade være med. Det klæder ikke nogen. Intet er perfekt. Den dér perfektion er en illusion, som vi jager, og det suger mere, end det gør godt. Jeg bliver selv træt af at høre mig selv snakke om opvask og oprydning. Hvor uinteressant er det? Det er min baby da ligeglad med! Så længe han har en nærværende far og mor, og vi hygger os, og han er ren og mæt og glad. Men jeg føler vel, at jeg skal stå inde for, at jeg har valgt at være både karrierekvinde og mor, og så skal der fandeme også være støvsuget, for ellers gør jeg det jo ikke godt nok, siger Ida Corr.

Hvis man som kvinde gerne vil arbejde, forsøger man at være den perfekte kvinde på alle andre punkter. Som en slags kompensation, lyder det fra sangerinden.

- For at kompensere for, at man har lyst til at arbejde, skal man være den perfekte kvinde. Så må man ikke være hende, der ikke køber økologisk, eller hende, der ikke ammer. Det er et kæmpe pres. Og det er jo dér, det går galt for os alle sammen. Når vi giver efter for hende perfektionisten med den løftede pegefinger

og 'burde'. Vi burde ikke en skid, lyder de formanende ord fra Ida Corr.

Læs mere om: