3. maj. 2020
Af John Lautrup

Ivan Pedersen: Derfor gik det galt i Laban

Ivan Pedersen
Ivan Pedersen
Foto: Dan Mariegaard
Ivan Pedersen fortæller, hvordan han og Lecia Jønsson sled sig selv og hinanden ihjel i de syv år, Laban eksisterede

Ivan Pedersen, 70 år, har en lang og alsidig musikkarriere bag sig, men det er årene i Laban sammen med Lecia Jønsson, der gjorde ham berømt. Duoen holdt sammen i syv år efter kæmpehittet "Hvor skal vi sove i nat?" i 1982. Til sidst havde de slidt hinanden op.

- Lecia og jeg var dengang nærmest overbeviste om, at Laban var vores sidste store chance for at slå igennem. Og den chance skulle i hvert fald ikke hældes ud i risten. Ingen skulle bagefter komme og sige, at vi havde sjusket med det, og at vi havde været dovne. Nej, vi sled os faktisk ihjel gennem de syv år, Laban eksisterede. Vi knoklede indædt i studiet, på landevejen og i udlandet. Og hvor vi i starten smilede, hver gang vi så hinanden, så endte mundvigene nærmest med at hænge nedad. Til sidst havde vi begge fået nok, fortæller Ivan Pedersen, som i dag ingen egentlig kontakt har med Lecia Jønsson ud over enkelte forretningsmæssige spørgsmål.

Ivan Pedersen bor på Samsø med sin kone gennem 43 år, Jytte Poulsen. Han er stadig særdeles aktiv på landets musikscener, men måtte den 22. april gå glip af en stor 70 års fødselsdagskoncert, han skulle have holdt i Amager Bio. Corona-krisen betød, at han måtte fejre dagen i tosomhed med sin kone.. og naboer, der kom forbi med hvidvinsglas på lange pinde og skålede med fødselaren.

Læs stort interview med Ivan Pedersen i BILLED-BLADET, som har kunnet købes fra torsdag den 30. april.

Læs mere om: