Onsdag, 16. juli 2014 - af Lisbeth Grube

Jørgen de Mylius: Bor i Tisvilde hele sommeren med familien

Jørgen de Mylius med hustruen Inger.
Jørgen de Mylius med hustruen Inger.
Foto: AOP
Radio-veteranen flytter sig ikke fra sommerhuset i Tisvilde, hvor han har tilbragt sine somre i barndommen.

68-årige Jørgen de Mylius tilbringer hele skolesommerferien i Danmark med sin kone, Inger, og de to mindste børn, Camill på otte år og Rose på 12 år. Firkløveret holder til et sted, som har været Jørgens sommeroase siden barndommen:

- Jeg ved ikke noget bedre end at slappe af med mine nærmeste i vores skønne sommerhus i Tisvilde, hvor jeg har så mange positive minder fra min egen barndom. Det er rart at kunne give denne oplevelse videre til mine børn, fortæller Jørgen til Berlingske.

Hans allerførste sommerminde knytter sig til netop Tisvilde.

- Vi boede hos min mors familie, der lånte et lille hus på strandvejen ved Tisvildeleje, og jeg erindrer de varme aftener, hvor jeg og min kusine, Lene, der er to år ældre end mig, vandrede hånd i hånd ned i selve lejet for at købe varme kryddere. Sådan noget købte man dengang fra en lille bod, hvor der blev langet hundredevis af varme kryddere over trinbrættet. Jeg var 4, Lene var 6, husker han.

Huset renoveret

Jørgen de Mylius købte sit sommerhus i 1976 som et dødsbo, og det krævede en del renovering.

- Vi har lavet rigtig meget gennem tiden, men er nu godt tilfredse med de 160 kvm, som huset er på. Som det seneste har vi fået annekset indrettet til værelse, så der er ekstra plads til f.eks. teenagere, som gerne vil være lidt i fred, fortæller han.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden