Torsdag, 22. december 2022 - af Majken Munk

Jørgen de Mylius lavede kæmpe brøler, da han startede karrieren på radio

Jørgen de Mylius
Jørgen de Mylius
Foto: Gregers Overvad
Radiolegenden Jørgen de Mylius har 60-års jubilæum til januar, men da han startede ud, var det ikke helt fejlfrit.

Den 76-årige radiovært Jørgen de Mylius kan til januar 2023 fejre sit 60-års jubilæum.

I den anledning kan han se tilbage på en vild karriere, hvor han var med til at spille det musik, de unge ville have på datidens P3.

Men da han startede ud på kanalen som teenager, var det ikke altid, det kørte som smurt, skriver DR.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stod bag idéen

Jørgen de Mylius blev ansat på ungdomskanalen P3 blot 22 dage, efter den opstod. Siden har han anset kanalen for at være sit hjertebarn.

Da kanalen startede, var det med et løfte om, at de ville spille nyt, populær musik, men det løfte mente den unge Jørgen de Mylius ikke, at kanalen overholdt.

Så han tog tyren ved hornene. Han forslår, at kanalen sender en top-20-liste, så de unge lyttere er sikret at høre de nyeste og bedste numre.

En bommert

Det gik i opfyldelse, men da Jørgen de Mylius’ gode idé om at sende en top-20-listen skulle eksekveres, gik det ikke helt som smurt, fortæller Jørgen de Mylius til DR.

- Jeg kan fortælle en lidt sjov anekdote: Den første tirsdag, hvor radioværten skulle spille top-20-listen, havde jeg ikke fortalt ham, at man starter nedefra, så han havde givet nummer 1 til teknikeren først. Det var jo helt åndssvagt, fortæller han og griner.

- Men mit primære mål var jo at få rockmusikken ind på P3. Det var det, vi unge holdt af. Jeg spillede Elvis og Chuck Berry - men Beatles, det syntes de ikke, vi skulle spille. Da jeg så havde været der fire måneder, havde jeg samlet lidt mod. Jeg var selv gået ned i en pladebutik og havde købt Beatles' nyeste LP, og så spillede jeg den, selvom indkøbsudvalget havde returneret den til pladeselskabet. Beatles var jo det allerhotteste dengang, fortsætter han.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden