18. jan. 2021
Af Niels Burgos

Kæmpe overraskelse for Gitte Hænning

Gitte Hænning
Gitte Hænning
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den 74-årige sangerindes gamle hit "Tag med ud og fisk" har fået nyt liv, skriver dr.dk..

Dén havde de færreste nok set komme. Men næsten 60 år efter, at hele Danmark sang med på Gitte Hænnings store hit fra 1962 "Tag med ud og fisk", er den nu igen i toppen af hitlisterne. I hvert fald i Sverige.

Den danske popklassiker "Tag med ud og fisk" har hele januar ligget nummer ét på den svenske 'Viral 50'-liste på Spotify over de 50 sange, der bliver delt mest blandt tjenestens brugere. Det skriver dr.dk.

Sang til røveri

Grunden skal findes i den svenske film 'Se upp för Jönssonligan', der havde premiere på streamingtjenesten C More juledag .Filmen, der er en nyfortolkning af de svenske film bygget over de danske "Olsen-banden"-film, afspiller iflg. dr.dk "Tag med ud og fisk" i en af filmens de scener. I scenen skal filmens tre skurke røve en bank og afspiller Gitte Hænnings udødelige sang, så de kan aflede en vagts opmærksomhed.

Min yndlingssang

Og netop den danske ørehænger er gået rent hjem hos svenskerne,

Dr.dk har fundet er par reaktioner fra broderfolket på Gittes sang:

- Min nye yndlingssang!, skriver en svensk YouTube-bruger i en kommentar til en video af Gitte Hænning, der synger 'Tag med ud og fisk'.

- Jönssonligan førte mig hertil, Jönssonligan gjorde mig afhængig af den her sang, skriver en anden.

Ifølge dr.dk viser tal fra Gitte Hænnings Spotify-profil, at den i dag 74-årige sangstjerne lige nu har allerflest lyttere i Stockholm og også er populær i Malmø.

Læs mere om: