7. aug. 2011
Af af Ken Richter

Kandis-Johnny holdt fødselsdag for sine fans

Johnny Hansen
Johnny Hansen forstår at hygge om sine fans, som han spillede og sang for.
Foto: Niels Henrik Dam
Fans strømmede til Hurup i Thy for at ønske deres idol Johnny Hansen tillykke med hans 46-års fødselsdag.

Hvorfor vente med at holde fest til du fylder 50, når du også kan fejre din 46-års fødselsdag?

Sådan tænkte Johnny Hansen fra Kandis, og så sendte han med få dages varsel en invitation ud på Facebook, og den blev læst. Mellem 200 og 300 fans dukkede op i Hurup, hvor Johnny for en sikkerheds skyld havde rejst et telt ved byens gamle politistation, som han ejer. I den fængslende bygning har kæresten, Gitte Mortensen, indrettet sin egen Outlet-butik med billigt modetøj.

- Det var en pludselig indskydelse, og jeg havde måske regnet med, at der højst kom 50. Det her overgår alt, siger en imponeret fødselar, der nærmest er på fornavn med alle sine fans.

Rigtige fans kan teksten

- Ja, jeg kender dem alle sammen, og jeg nyder at være sammen med mit publikum. De giver os utrolig meget, og derfor vil jeg gerne give noget tilbage, forklarer Johnny, inden han griber guitaren og får forsamlingen til at bryde ud i fællessang.

Rigtige fans kan nemlig teksten udenad. Så Johnny får hele koret med til at synge "Tak fordi vi er venner", og bagefter stemmer alle i med "En lille ring af guld", og fødselsdagsbarnet fortsætter med flere af de populære Kandis-sange.

Ingen drilagtig gave

For få måneder siden fyldte Gitte 40 år, og det blev fejret med fest på det lokale Hotel Tinggaard. Dengang var Johnnys gave til kæresten en rullepølsepresse. Knap så drilagtig var Gittes gave til Johnny på hans 46-års fødselsdag.

- Jeg har givet ham en golf GPS. Så kan han lettere finde rundt på banerne og måle afstanden hen til hullerne, forklarer Gitte.

Hun begyndte selv at spille golf for lidt over et år siden, mens Johnny er en erfaren spiller, som Gitte godt kan lære af.

- Desværre er det for sjældent, vi har tid til at spille sammen. Og når vi gør, retter Johnny på mig, for han er ikke så tålmodig. Det er en god ægteskabstest, selv om vi ikke er gift, griner Gitte.

Læs mere om: