21. feb. 2021
Af John Lautrup

Keld Heick: Den her sang er jeg særlig stolt af

Keld Heick
Keld Heick
Foto: Hanne Juul
Keld Heick, som snart fylder 75 år, har haft et langt og produktivt liv som sangskriver. Én sang stikker ud som noget helt specielt.

Keld Heick fylder 75 år onsdag den 24. februar. Hele ni gange har han leveret tekster til vinderen af Dansk Melodi Grand Prix, og én bestemt indtager en særlig plads i hans hjerte.

– Den var ellers en fiasko fra starten. Nemlig “Under stjernerne på himlen”, som jeg skrev sammen med Tommy Seebach. Han vandt i 1993, men efterfølgende klarede sangen sig dårligt ved det internationale grand prix, og den blev svinet til på alle leder og kanter. Tommy blev meget såret over det og tog den af programmet, og jeg syntes også, det var dybt uretfærdigt, indleder Keld Heick.

– Jeg kunne ikke forstå, at alle vendte den ryggen, for det gjorde de jo. Lige indtil Rasmus (Seebach, red.) tog den op mange år senere. Jeg må indrømme, at jeg sad og fik en klump i halsen, da jeg en dag tilfældigt hørte den i radioen. Hold kæft, hvor gør han det godt, og hvor er det synd, at Tommy ikke oplever det. Rasmus har ramt den lige præcis sådan, som den skal være. Sangen var en frygtelig tur igennem for at ende som den allerstørste. Derfor har den en særlig plads i mit hjerte, fortæller han.

Læs stort fødselsdagsinterview med Keld Heick i BILLED BLADET, der kom på gaden torsdag den 18. februar.

Læs mere om: