Kim Larsen og Gasolin mindet med stor udstilling

Foto: Aller Media
Franz Beckerlee og kulturminister Joy Mogensen mindedes nationalskjalden, og tiden med Gasolin, da de åbnede særudstillingen ”Så kom med mig – Gasolin’ 1969-78” i Roskilde.

Kim Larsens stemme bragede atter ud og satte gang i både minder og følelser, da Roskildes rockmuseum RAGNAROCK  åbnede deres ny udstilling om Gasolin.

Larsens gamle makker, Franz Beckerlee, 77,  var – som den eneste af de gamle gassere – tilstede.

Citerede This is my life

Beckerlee har skænket mange af effekterne fra de store rock-dage til museet, der med særudstillingen ”Så kom med mig! - Gasolin’ 1969-78” sætter fokus på dansk rockmusiks måske allerstørste band.   

Franz Becklerlee var tydeligt bevæget, mens han gik omkring på udstillingen og genså alt fra bandets pladecovers og billeder til videofilm om det gamle Christianshavn, hvor bandet blev dannet.

Foto: Peter Grosen

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Kulturminister Joy Mogensen åbnede  særudstillingen ved at citere ”This is my life”:

- “I don’t want the gold from Xanadu, I think I leave it all to you”. Det var ikke guldet fra Xanadu, der drev Gasolin, de gjorde det, fordi de ikke kunne lade være.

- De turde tro på håbet og gå efter drømmene, sagde Mogensen med en opfordring til at lade sig inspirere og tanke op med energien fra Gasolins verden.

Højgravid kulturminister holdt åbningstale

Den højgravide kulturministers åbningstale blev fulgt op af bandet Gasoline, som med rå energi leverede live-musikken.

Kim Larsens nærmeste familie var også inviteret, men ønskede at holde lav profil, og gå og mindes den afdøde spillemand, om ikke i stilhed, så i takt med Gasolins sange, der bragede ud fra højtalere, mens klip fra de mange koncerter blev vist på storskærme.

Udstillingen i anledning af Gasolins 50-års jubilæum kører fra 13. september 2019 og til 31. juli 2020.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden