18. jun. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kirsten Siggaard har mistet sin mor: Blev over 101 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/kirsten_0.jpg
Foto: Krestine Havemann
På en smuk og mild aften i Ganløse fortalte sangerinden Kirsten Siggaard, at hendes mor er gået bort. - Det er en lettelse for hende og os, at hun fik fred, siger Kirsten, hvis elskede mor blev næsten 102 år.

Kirsten Siggaard har mistet sin mor Nelly Pedersen, som blev 101 år. Den 64-årige sangerindes mor sov stille ind på plejehjem. BILLED-BLADET mødte Siggaard dagen efter dødsfaldet, da hun sammen med sin søster Henriette var til premiere på Ganløse Revyen på en smuk og mild sommeraften.

– Min mor døde i går. Vi synes, at det var flot at hun blev næsten 102 år, men det var forfærdeligt, at hun bare skulle ligge dér til sidst. Så er det bedst bare at sove ind. Hun var så sej. En rigtig vendelbo. Hun har været på Antvorskov plejecenter, og de har været suveræne. De har været så søde. Min mor boede der fem år, sagde Kirsten Siggaard, mens hun stod i haven bag Ganløse Kro.

Kørte fra Aalborg til Slagelse

Dagen før Nellys død skulle Kirsten optræde i Nordjylland.

- Jeg skulle optræde og sagde farvel til min mor, da jeg kørte af sted til Aalborg. Jeg havde en aftale med min søster Henriette, at jeg under ingen omstændigheder skulle have noget at vide, før jeg var færdig på scenen, fortæller Siggaard, der naturligvis havde sin mor i tankerne hele den aften i det nordjyske.

Var hos sin mor til sidst

- Jeg fik så at vide, at der ikke var sket noget. Og så stod jeg tidligt op næste morgen for at køre til plejecentret i Slagelse, og jeg nåede at være hos min mor et par timer. Jeg nåede simpelthen at stå hen over hende, da hun gik bort. Vi var omkring hende, da hun døde. Det er en lettelse for hende og os, at hun fik fred, lyder det fra Kirsten Siggaard, som midt i sorgen glæder sig over, at hendes elskede mor havde et godt liv.

Læs mere om: