4. maj. 2011
Af af Lisbeth Grube

Kirsten Siggaard Siggaard-koncert i Kairo endte i kaos

Kirsten Siggaard
Kirsten Siggaard
Foto: Michael Medgyesi
Vrede egyptere smadrede scenen, som Kirsten Siggaard skulle have sunget på.

Sangerinden Kirsten Siggaard skulle have sunget for en million mennesker på Tahrirpladsen i Kairo. Men i stedet for at fodre mikrofonen med sange af Patsy Cline og Edith Piaf strandede hun hjemme på hotelværelset, mens oprørte egyptere smadrede scenen.

- Vi sad og ventede på hotellet og skulle samles op for at blive kørt af sted til pladsen. Men vi endte med aldrig at komme fra hotellet og fik 47 forskellige forklaringer på, hvad der skete, indtil vi endelig fandt ud af, hvad der egentlig var galt, fortæller Kirsten Siggaard til DR Kultur.

Hun har ikke fået en officiel forklaring på, hvad der fik egypterne til at gå amok. Men rygterne går på, at en kvindelig egyptisk skuespillerinde, som havde været mod revolutionen, skulle være konferencier - og det faldt absolut ikke i publikums smag.

På trods af at hverken Kirsten Siggaard eller den danske perkussionist Simona Abdalla kom til at optræde, har Egypten-eventyret ikke været forgæves. Interessen for Siggaard er stor:

- Selv om jeg laver noget helt andet musik, end de er vant til at høre hernede, så kan de godt lide det og har spurgt meget om denne her Kirsten. I dag skal jeg lave to TV-interviews om, hvem jeg er og om min familie. Så det har været en fantastisk oplevelse at være her og ikke på noget tidspunkt utrygt, siger hun.

Læs mere om: