2. sep. 2013
Af Dorte Quist

København vært for det internationale MGP

Emmelie de Forest
Emmelie de Forest
Foto: MARTIN HØIEN/Billed-Bladet
Refshaleøen bliver omdannet til Eurovision Island, når Det Europæiske Melodi Grand Prix løber af stablen til maj næste år i de tidligere B&W Haller.

Siden Emmelie de Forest og Danmark vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix i Malmø i foråret har der været stor spænding om hvor det internationale MGP skulle finde sted i Danmark. DR har nu afsløret, at valget er faldet på København, nærmere bestemt de tidligere B&W Haller på Refshaleøen. 10. maj skal det store musikshow finde sted, og i ugen op til - 6. og 8. maj - er det de to semi-finaler. Til alle tre arrangementer forventes der mange tusinde danske og internationale gæster. I Malmø skønnede man, at der kom omkring 100.000 udenlandske gæster til byen i anledning af det internationale MGP.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, er selvfølgelig glad for at det bliver Danmarks hovedstad, der skal "lægge hus til".

- Jeg er glad for og stolt over, at det er lykkedes at trække Eurovision Song Contest til København. Vi glæder os til at vise Danmarks hovedstad fra sin bedste side. Sammen med resten af Danmark vil vi tage imod fans, journalister og alle de andre besøgende med åbne arme. Med valget af Refshaleøen er jeg sikker på, at vi får en spændende og nyskabende ramme for Eurovision Song Constest i 2014, siger Frank Jensen.

Læs mere om: