4. nov. 2017
Af Henrik Salling

Læremester Kim Sjøgren stolt af sit vidunderbarn

Kim Sjøgren
Kim Sjøgren
Foto: DR
14-årige Stefan vandt sæsonstarten på ”Vidunderbørn”.

Det var et dygtigt og talentfuldt felt af børn, som lørdag den 4. november kæmpede om førstepladsen i sæsonstarten på ”Vidunderbørn” på DR1.

Fire musikere, en sanger og en balletdanser imponerede de tre dommere og ikke mindst Søren Rasted, som har påtaget sig værtsrollen i programmerne.

Men da aftenen var omme, stod det klart, at det var den 14-årige violinist, Stefan, som havde den tand ekstra talent, som bragte ham i førertrøjen med et vigtigt point frem mod finalen. Han blev med andre ord aftenens "vidunderbarn". Og hans læremester, violinisten Kim Sjøgren, var naturligvis meget tilfreds med sejren.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0247379_2.jpg
Foto: DR

- Stefan er meget talentfuld og flittig. Han er en målrettet ung mand, som øver meget. Han ved, hvad han vil, og det går han benhårdt efter, fortæller Kim, som under forløbet med den unge mand også har forsøgt at introducere ham for andre genrer end den klassiske.

Talent og held

- Jeg vil gerne ruste de unge til at kunne mere end ”kun” at spille klassisk musik. Så jeg prøver også at åbne Stefans øjne for, at der også er andre genrer, som kan spilles på en violin. Det, håber jeg, han fremadrettet vil tænke over, siger Kim.

Stefan imponerede alle med sin fremførelse af ”Zigeunerweizen opus 20” af den spanske komponist Pablo de Sarasate. Et stykke, som Kim Sjøgren forklarede, havde passager, som nærmest var umulige at spille, men som Stefan mestrede til perfektion.

- Han er et åbenlyst musisk talent, sagde Kim Sjøgren, som selv har spillet på verdens store scener. Stefans drøm er en dag at stå på scenen i Carnegie Hall i New York.

Stefan har spillet violin i 10 år, hvilket er ret godt gået, når man kun er 14 år. Kim Sjøgren startede derimod allerede som tre-årig.

- Vi har talentet i Danmark. Men der er lang vej fra at spille godt som ung og til at lykkes som voksen. Det kræver naturligvis talent, men også en stor portion held, fortæller den erfarne violinist.

Læs mere om: