16. aug. 2010
Af af Thomas Flindt

Lene Nystrøm skifter musikken ud med krimi

Lene Nystrøm
Lene Nystrøm
Foto: Claus Poulsen
Lene Nystrøm indtog sammen med Aqua verdenen i halvfemserne, med deres iørefaldende og glade pop.

Nu satser Lene på at kunne imponere igen, men dog på en lidt anden front. Hun er nemlig i gang med at indspille en krimi i Norge.

Hun har før prøvet kræfter med skuespillerevnerne, da hun havde en af hovedrollerne i Ole Bornedals, Fri os fra det onde.

Denne gang er der lagt i kakkelovne til hele seks krimi-film, når hun skal spille med i krimi-forfatter Gunnar Staalssons fortællinger om privatdetektiv Varg Veum. Hun udfylder rollen som Vargs kæreste, Karin.

- Det er et kæmpe projekt. Jeg hygger mig ekstremt meget med det, og jeg synes, at det er fantastisk! Jeg har fundet mit kald, siger hun til bt.dk.

Filmen instrueres af svenskeren Stefan Faldbakken, der også har instrueret både Beck og Wallander. Der er derfor lagt op til rå, spændende krimi.

- Det er meget råt og meget ægte. Ikke køligt, men meget virkelighedstro, hvor vold er vold, og sex er sex. Man kan forholde sig til det, og det er ikke romantiseret på en Hollywood-agtig måde, forklarer Lene Nystrøm, der skal spille sammen blandt andet Nikolaj Lie Kaas.

Under indspilningerne har hendes to børn India og Billy været hos farmand Søren Nystrøm Rasted, der har spillet på de danske festivaler over sommeren med Hej Matematik!

Og musikken er ikke blevet lagt helt på hylden. Vi kan godt forvente at se mere til Aqua i fremtiden.

- Vi nyder rigtig meget at spille og at turnere. Vi føler os trygge sammen på en helt anden måde, end vi gjorde før i tiden. Det er skide sjovt. Og vi arbejder stille og roligt på nyt, siger hun.

Læs mere om: