Mandag, 17. juni 2013 - af af Juliane Olsen

Lene Siel: Min far tog skylden på sig

Lene Siel
Lene Siel
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Sangerinden Lene Siel voksede op med en alkoholisk far, men hun føler ikke nogen bitterhed, for faren har været med til at forme hende til det menneske, hun er i dag.

Det er uden tvivl, at den 44-årige Lene Siel har fået musikken ind med modermælken. Hun voksede op som datter af to musikere, der var indehavere af et spillested i den nordjyske by Sæby. Men alt faldt på gulvet, da hun som 14-årig måtte se sine forældre dreje nøglen om, og Lene Siels norske mor flyttede tilbage til Norge, selv om parret stadig var gift. Derfor var Lene Siel i sine teenageår meget tæt på sin far, Kurt Siel, som i perioder drak for meget.

- Min far har betydet noget specielt for mig. Han var et meget komplekst menneske, fordi han også var så kærlig. Han sagde altid, at det var hans skyld, og det gjorde, at jeg aldrig kom til at føle nogen skyldfølelse. Når han drak, var jeg overladt meget til mig selv, men heldigvis havde jeg en stor omgangskreds på rideskolen, så det hjalp mig, men jeg blev også selvstændig meget tidligt, siger Lene Siel, der før sangkarrieren for alvor tog fart blev udtaget til Danmarksmesterskabet i dressurridning.

Faren havde selv haft en hård opvækst, for hans mor var død, da han kun var to år, og hans egen var meget fraværende i hans liv. Derfor voksede han op hos sin moster, hvis mand ifølge Lene Siel var kvartalsdranker. Kurt Siels talent for musikken blev heller aldrig helt indfriet, som han havde ønsket, for han manglede de rundsave på albuerne, der skulle til.

- Jeg har heller ikke det der i mig, så jeg kan sagtens sætte mig ind i det. Jeg gider det bare ikke, og jeg har altid tænkt, at det nok kommer alligevel. Men han var især god til at få mig til at føle mig dygtig, selv om han også kunne kritisere. Jeg følte mig altid meget voksen i forhold til min far, siger Lene Siel.

Har givet døtrene kærlighed

Selv har hun opgivet at sætte dogmer op for, hvad hun skal gøre anderledes med sine egne børn, for hun har for længst erfaret, at børneopdragelse ikke sådan lige er til at lægge en plan for. Først og fremmest har prioriteten for hende været at give sine tre døtre masser af kærlighed.

- Jeg synes, det er svært at beslutte sig for at gøre noget bestemt i forhold til at opdrage sine børn, for der vil jo altid være et eller andet, man ikke kan styre. Man skal selvfølgelig først og fremmest være sød og kærlig, og bare gøre sit bedste. Der er ingen opskrift, for børn er meget forskellige, siger sangerinden.

Næste stop for Lene Siels sommer-optrædener er sankthansaften i Tivoli, hvor hun synger Midsommervisen for de fremmødte på Plænen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden