23. sep. 2018
Af John Lautrup

Lis Sørensen: Tiden er knap

Lis Sørensen
Lis Sørensen
Foto: Martin Høien
Lis Sørensen var vært i søndagens "Toppen af poppen". Hun føler med sine 63 år, at hun begynder at få travlt, hvis hun skal nå at lave den musik, hun gerne vil.

Lis Sørensen, 63 år, er alderspræsidenten i årets udgave af "Toppen og poppen", og de øvrige medvirkende var tydeligt præget af ærefrygt, da de i programmet søndag aften gav sig i kast med hendes skatkiste af sange.

Aftenens vært er et ikon i dansk musik og kan skue tilbage på over 40 succesrige år i branchen. Hvad har de mange år gjort ved hendes forhold til musikken?

- Jeg er ikke så usikker mere. Det er den store forskel. Jeg er ikke så meget i tvivl. Jeg giver mig mere hen til at gøre tingene. Jeg var meget mere forsigtig, da jeg var ung. Da var det godt, at jeg var i trio med Anne Linnet og Sanne Salomonsen, som jo godt vidste, hvor skabet skulle stå, ha-ha, ler Lis Sørensen.

- En anden forskel er, at den musik, du drømmer om at lave, den skal du altså lave nu. For uden at være panisk, så bliver tiden bare mere knap, tilføjer hun for straks at understrege, at døden altså ikke er noget, hun går og tænker på til daglig.

- Jeg oplever meget, at min stemme er forbundet til hele summen af mit liv. Den kan noget i dag, som den ikke kunne for 20 eller 10 år siden. Det momentum bliver samlet som en rigtig god sammenpresset bold af musikalsk kunnen, som jeg har brugt hele mit liv på. Det giver mening. Man ved ikke, hvorfor man bliver født. Men på et tidspunkt i livet er det godt at finde ud af det. Nåja, det var derfor. Det var musikken, der gav mening i mit liv. Og så give sig hen til det.

- Så jeg glæder mig til de næste 10 år i den her business, siger Lis Sørensen.

Læs mere om: