Lisa Nilsson blander sig i Basim-debat

Lisa Nilsson.

Lisa Nilsson.

Foto: AOP

Lisa Nilsson mener ikke, Basim har stjålet hendes sang og ønsker ham tillykke med Melodi Grand Prix-sejren.

Tirsdag, 11. marts 2014 - af Hanne Rask

De sidste dages debat om at omkvædet i Basims vindernummer i det danske Melodi Grand Prix forleden er tyv-stjålet fra den svenske sangerinde Lisa Nilsson, har nu fået den svenske sangfulg til at blande sig i debatten.

Og Lisa Nilsson har på ingen måde noget imod, hvis Basim har lånt lidt fra hendes ”Varje gång jag ser dig”, som storhittede i 1992.

Til Ekstra Bladet siger Lisa Nilsson, at hun ser det som en hyldest, hvis det er noget, Basim har gjort med vilje.

Ønsker Basim tillykke med sejren

Men Lisa Nilsson mener snarere, at det handler om, at der inden for popmusik ikke er nok tone- og akkordkombinationer til at skabe unikke sange, og derfor låner man af hinanden. Og man må gerne gentage en række takter, uden at der er tale om tyveri, skriver Lisa Nilsson i en mail til Ekstra Bladet.

Selv tror hun ikke, at Basim og hans medkomponister har plagieret hendes sang. De har højst hentet inspiration. Og i sin mail til Ekstra Bladet slutter det svenske pop-ikon, der også er populær i Danmark, med at sende en personlig tillykke-hilsen til Basim, der med sin sang, ”Clichè Love Song”, vandt en overlegen sejr i lørdagens danske Melodi Grand Prix.

-Dejlig sang, Basim! Tillykke med den og Eurovision, hilser tante Lisa fra Sverige (et naboland) - en singer/songwriter på 43, som har været med i 25 år før dig, søde talentfulde skat, skriver Lisa Nilsson.

Rasmus Seebach og Julie Teglhus