24. mar. 2023
Af Catja Klarskov

Mads Moldt vandt sidste års X Factor: Sådan er det gået ham siden

Mads Moldt 
Mads Moldt
Foto: Lasse Lagoni / TV 2
Den unge solist Mads Moldt vandt “X Factor” sidste år. Sådan er det gået ham siden.

“X Factor”-maskinen kører ufortrødent videre år efter år, og næste fredag bliver det afsløret, hvem der kan kalde sig 2023-vinderen af sangkonkurrencen. Sidste år var det solisten Mads Moldt, der hev sejren i hus, og siden da er det gået den unge sangfugl ganske godt.

Under kunstnernavnet Meum Zel har den tidligere “X Factor”-vinder netop udgivet sin første EP. Albummet “Beauty Full”, der kom på gaden den 17. marts, er en musikalsk mosaik med rødder både i RnB- og popgenren.

Meum Zel (Mads Moldt) 
Meum Zel (Mads Moldt)
Foto: Universal Music Group

Det er den kun 17-årige Meum Zel, der leverer vokalen, ligesom den unge kunstner også er sangskriver og producer på sin nye udgivelse.

Men selv om den unge Mads Moldt ikke længere har meget med “X Factor” at gøre, så er der alligevel en ting, der stadig knytter ham lidt hertil.

Den 4. maj indtager han scenen på Store Vega som opvarmer for et andet kendt “X Factor”-navn – nemlig Thor Farlov.

Thor Farlov er den ene halvdel af den dynamiske duo Citybois, som Thomas Blachmann kastede sin kærlighed på i 2015 og tog med til “X Factor” liveshows. Her opnåede gruppen en flot fjerdeplads og fik efterfølgende bevist deres værd på den danske musikscene.

I dag er Citybois gået hver til sit, og Thor Farlov har helliget sig til sin solokarriere, hvor han altså nu har bedt “X Factor”-kollegaen Mads Moldt om hjælp til at sætte sit publikum i den helt rette stemning den 4. maj.

Allerede kort efter sin sejr i sangkonkurrencen gjorde Mads Moldt sig ekstraordinært bemærket. Han valgte nemlig at bryde med en hidtil fast tradition, da han nægtede at turnere rundt i landet og give shows.

Dengang var begrundelsen, at han havde brug for at koncentrere sig om sin 9. klasse, stå på egne ben og slippe “X Factor”-støttehjulene.

Læs mere om: