Marie Carmen Koppel om alvorlig sygdom: Det var et stort chok for mig

Marie Carmen Koppel.

Marie Carmen Koppel.

Foto: Alex Tran
Den 42-årige sangerinde var tæt på at dø for næsten to år siden.

For omtrent to år siden var livet ved at slutte for Marie Carmen Koppel. Datteren Celeste, der dengang var otte år, var tæt på at miste sin mor, og det var en meget rystende oplevelse for sangerinden at være så tæt på at sige farvel til det hele.

- Det var et stort chok for mig, at jeg kunne blive så syg, som jeg blev. Jeg var tæt på ikke at overleve. Og da jeg kom tilbage til livet igen efter sådan en oplevelse, så fyldte både sygdommen og de tanker og følelser, jeg havde undervejs, rigtig meget. Jeg har skullet finde mig selv igen og ikke mindst finde glæden ved livet igen, fortæller Marie Carmen Koppel til BILLED-BLADET.

Det var meget pludseligt og dramatisk, hun fandt ud af, hun havde fået diabetes. Hun kunne mærke, noget var galt, men troede, det var stress. En dag i oktober 2012 kunne kroppen ikke mere.

Hun skulle låse sig ind af hoveddøren derhjemme efter at kørt Celeste i skole og kunne pludselig ikke finde nøglehullet. Veninden Rikke overværede det og kunne se, at den var helt gal. Hun fik ringet til Marie Carmen Koppels forældre, der fik hende indlagt med det samme.

- Men lægerne på Frederiksberg Hospital kunne ikke få mig tilbage. Jeg var væk i mange timer og gled ind og ud af bevidsthed. Jeg kan huske, jeg spurgte min mor: Dør jeg nu? fortæller Marie Carmen Koppel til Ekstra Bladet.

Heldigvis blev hun reddet og begyndte langsomt at få det bedre.

- Jeg har oplevet tiden siden som et sindssygt langt, sejt træk, hvor jeg har måttet kigge indad og prøve at finde ud af, hvad jeg har lyst til, hvad der egentlig gør mig glad, fortæller hun til BILLED-BLADET.

Og Marie Carmen Koppel har da også fået glæden ved livet tilbage igen.

- Jeg har bare så meget brug for, at tingene og menneskerne omkring mig er glade, varme og rare. Jeg har fået en følelse af, at tingene skal være hyggelige og dejlige. Nuet er blevet så vigtigt for mig. Jeg har været så dårlig til at sige fra hele mit liv. Jeg har altid ladet andre styre for mig. Men det, kan jeg mærke, er slut nu, siger hun til BILLED-BLADET.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden