22. sep. 2014
Af af SØNDAG, Aller Media

Marie Carmen Koppel: Troede jeg skulle have mange børn

Marie Carmen Koppel om børn
Marie Carmen Koppel
Marie Carmen Koppel har datteren Celeste. Og egentlig var det planen at Celeste skulle have haft søskende. Sådan gik det ikke. Hvorfor fortæller Marie Carmen Koppel her.

Sangerinden Marie Carmen Koppel bor alene med sin datter Celeste i Vanløse, og hun er ikke i tvivl, når man spørger, hvad det vigtigste i hendes liv er.

– Der er ingen tvivl om, at det vigtigste i mit liv er mit barn. Og det er ikke noget nyt. Det har hun været, fra hun kom. Hun har været omdrejningspunktet i mit liv altid. Hun er bare det sødeste menneske, jeg nogensinde har mødt, siger Marie Carmen Koppel til SØNDAG.

Når hun taler om at blive mor, kalder hun det for ”den bedste beslutning jeg har taget i hele min tilværelse”.

– Og ja, det var så decideret en beslutning, jeg tog, om at nu måtte jeg lade mine bekymringer ligge og kaste mig ud i det, siger hun og fortsætter:

– Jeg har altid været bekymret anlagt. Helt fra barnsben. Jeg kunne ligge vågen som seksårig og være bange for, at Barsebäck skulle sprænge i luften. Jeg kan være bekymret over alverdens ting. Hvad med økonomien? Hvad skal jeg leve af om fem år? Jeg øver mig faktisk i at give slip på det dér bekymrings-noget, siger hun.

Det bedste der nogensinde er sket

Og sådan var det også med beslutningen om at få børn. Men heldigvis kastede hun sig ud i det.

– Og lige med hensyn til at få et barn gjorde jeg det endelig, kastede mig ud i det, og så var det bare det bedste, der nogensinde er sket. Jeg troede også, da jeg først var kommet i gang, at jeg skulle have haft mange børn. Det fik jeg ikke, siger hun og fortsætter:

- Celestes far og jeg gik fra hinanden. Og jeg ville ikke have børn med andre end ham. Jeg dur ikke til familier med fællesbørn og delebørn. Det er for rodet for mig. Celestes far har så siden lavet nogle søskende til Celeste, og det er fint, synes jeg, lyder det fra Marie Carmen Koppel.

Jeg er god for dig, og du er god for mig

Og det har da også – naturligvis - vist sig, at det at være alene med datteren er en stor gave.

– Jeg ser det som en kæmpe gave at være alene med ét barn. Det gør jo, at vi har en stor tæthed, Celeste og jeg. Som hun engang sagde, da hun bare var syv år: ”Mor, jeg er god for dig, og du er god for mig”. Og det er sådan, det er, siger hun.

Og der er ikke andre end mor og datter i lejligheden i Vanløse ved Købehavn.

– Til hverdag sidder der jo ikke andre ved middagsbordet. Jeg har ikke engang en kæreste, der forstyrrer. Og det skal jeg heller ikke have. Ikke nu. Jeg skal videre med mig selv først. Jeg skal have noget tid, hvor jeg nyder mit eget liv og mit liv med min datter i de få år, der er tilbage, inden hun bliver teenager. Den tid skal bare nydes totalt, siger hun.

Læs også på soendag.dk:

Læs mere om: