30. nov. 2012
Af af Hanne Rask

Medina fylder 30 år

Medina og Christopher
Medina og Christopher
Foto: Birger Storm
Medina kan fejre sine 30 år med stolthed. Hun har stor succes i en ellers presset musikbranche.

Happy birthday to my baby. LOOOVE!, skriver Christopher på sin Twitter-profil. Og babyen han siger tillykke til, er kæresten, Medina, som i dag fylder 30 år.

Ifølge fødselaren selv skal dagen foregå stille og roligt derhjemme, fordi hun skal spille i Tyskland i morgen.

Der er nemlig rift om Medina. I en tid, hvor musikbranchen lider under krisen, tordner den 30-årige jyde, der engang hed Andrea til fornavn og sad og spillede hjemme i sine forældres kælder i Rissov ved Aarhus, derud af. Under navnet Medina er der bud efter hende i både ind- og udland.

Den mørkhårede pige, der har en dansk mor og en far fra Chile, blev opdaget af en producer, der var kunde i butikken, en dag hun stod og sang med på noget musik i den sandwichbar hun arbejdede i på Vesterbro i København

Det viste sig at være musik, Medina selv havde lavet i samarbejde med en anden producer, og kunden i butikken, mente det kunne bruges til noget.

Siden har Medina solgt over en halv million singler, høstet fire guldplader, 17 af platin, og har lavet mere end 20 musikvideoer. Det skriver politiken.dk.

Og der er fart på Medina. Hendes hits laver hun på rekordtid, og det er ikke udtryk for sjusk. De spiller bare. Så at sige.

- Hun sidder næsten også altid med mobilen fremme, og skriver tekster. Det går meget hurtigt, fortæller hendes kæreste Christopher, der er gode grunde er stolt af sin ni år ældre kæreste.

Læs mere om: