20. jul. 2013
Af af Morten Nøhr Mortensen

Mek Pek er blevet gift for anden gang

Sara Pape og Mek Pek
Sara Pape og Mek Pek
Foto: AOP
Skilsmissen fra model-konen Dorte Albæk var et lavpunkt, men nu er den folkekære entertainer blevet gift igen

Musikeren Mek Pek har oplevet det store sus på scenen. Efter Åh Abe blev han for altid børnenes ven. Men privat har der været op- og nedture.

Musikeren og entertaineren Mek Pek er så uendelig meget mere end Åh Abe. Men med indspilningen af den populære børnesang ramte han en nerve, der for altid har gjort ham til børnenes ven. I en alder af 49 år nyder han det mere end nogensinde.

- Jeg elsker børn. Og når jeg rejser rundt med mit Åh Abe-show, så giver de mig så mange sjove og søde oplevelser, at det er det hele værd, siger han.

Rent privat har han også fået en lille fan i datteren Fanny på tre år, som han fået har med journalisten Sara Pape. Fanny er ofte med farmand på tour.

- Hun kan faktisk rigtig godt lide at se mig optræde. Og så synger hun fantastisk. Men hun har dog ikke været med på scenen endnu, lyder det stolt fra den energiske århusianer, da Ude og Hjemme møder ham i smilets by på en skøn sommerdag.

Mek Pek virker helt igennem som en glad mand. Og der er grund til det. Kalenderen er fyldt op med job. Og allervigtigst: Mek Pek er netop blevet gift med sin elskede Sara i Ormslev Kirke – landsbyen udenfor Århus, hvor parret bor. En stor dag, hvor også hans tre store drenge fra sit tidligere ægteskab leverede en forrygende musikalsk opvisning i kirken. Tvillingerne Emil og Matias på 24 og Anton på 17 år.

- Jeg er en lykkelig mand, siger Mek Pek.

Skilt fra model-kone

Der har dog også været svære tider for den tilsyneladende så evigt glade showmand. Efter skilsmissen fra sin tidligere kone i 2004 havnede han i sort hul. Men selv om Mek Pek til stor frustration måtte se sin ekskone, modellen Dorte Albæk, danne par med den tidligere Tour de France-cykelrytter Johnny Weltz, så gav det dramatiske brud ham også noget positivt.

- 2004 blev faktisk det år, jeg har haft allermest travlt. Jeg knoklede på og har aldrig tjent så mange penge. Det er jo nok sådan med mange mænd under en skilsmisse. De kaster sig ud i et arbejdsraseri. Og jeg havde jo også tid det. Børnene var jo pludselig ikke så meget hos mig som før, fortæller han.

Men først og fremmest førte tiden ham efter skilsmissen til sin nuværende kone, som han har dannet par med i nu ni år. Og problemerne med ekskonen er for længst lagt bag ham.

- Det var svært dengang. Jeg anede jo ikke, at hun havde set Johnny Weltz igennem længere tid. Hun mødte ham, da hun fik lov til at køre med Tour-bussen på en etape i Frankrig. Hun var jo vild med cykelsport – og åbenbart også Johnny Weltz, griner han.

Alene grinet antyder da også, at Mek Pek kan se tilbage på tiden uden problemer.

- Dorte og jeg har et godt forhold til hinanden i dag. Hun har jo forladt Johnny Weltz igen og er flyttet til Århus, og hun har nu mødt en ny mand. Og hun kiggede da også lige forbi i lørdags, da jeg blev gift med Sara. Hun skulle jo lige se drengene lave deres show, fortæller Mek Pek.

At Mek Pek er blevet børnefamiliernes yndling lå dog ikke i kortene. Han startede karrieren i Danmarks første punkband Lost Kids. Senere kørte han festkanonen i stilling med Mek Pek Party Band. Hittet Pigen og Trompeten husker de fleste. Men stadigvæk er det Åh Abe og børnene, der er blevet hans største succes.

Kandis-Johnny har efter mange overvejelser endeligt friet til kæresten Gitte. På udeoghjemme.dk kan du læse, hvorfor det tog den folkekære sanger så lang tid at komme ned på knæ

Læs mere om: