Michael Bundesen: Sådan var de sidste mange år af hans liv

Michael Bundesen

Michael Bundesen

Foto: Krestine Havemann
Shu-Bi-Dua-forsangeren Michael Bundesen var de sidste mange år af sit liv bundet til en kørestol.

Michael Bundesens børn kunne mandag den 9. november oplyse, at musikeren og Shu-Bi-Dua-forsangeren søndag aften var gået bort efter kort tids kræftforløb.

Den 71-årige Bundesen havde de sidste mange år af sit liv haft andre helbredsproblemer, men han lod sig ikke begrænse af dem.

Ramt af blodpropper

I 2011 blev Michael Bundesen ramt af to blodpropper, hvoraf den sidste gjorde ham lam i den ene side af kroppen, hvilket bandt ham til en kørestol. Det gjorde, at han måtte sige farvel til det band, han var med til at starte i 1973.

Han insisterede dog på at beholde livsglæden, og han fandt ro i sin nye tilværelse som kunstmaler.

- Det hvide papir er min skæbne. Hele livet har jeg siddet med et hvidt stykke på papir og skrevet tekster. Nu sidder jeg ved et hvidt lærred og udtrykker mig farver, sagde han til BILLED-BLADET inden hans første solofernisering i 2017.

Livet fik ny værdi

Blodpropperne havde ikke ramt hans tale, og til BILLED-BLADET udtrykte han dengang, at han talte som et vandfald.

 

- Udfordringen er min krop. Hele min venstre side er lam, så det er en udfordring at få den inddraget som en del af mig – men jeg arbejder på det. Mentalt har det gjort en masse godt for mig, at jeg er begyndt at male. Det giver livet ny værdi, sagde Michael Bundesen.

Michael Bundesen signerer sin kunst. 
Foto: Krestine Havemann

Michael Bundesen signerer sin kunst. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden