11. feb. 2012
Af af Thoms Flindt og Tine Bendixen/Femina

Michael Falch: Svært ikke at blande sig i min datters musik

Michael Falch
Michael Falch med sine døtre. Fra venstre: Anna Elisabeth, Sophie og Mathilde.
Foto: AOP
Mathilde Falch har en flot karriere foran sig, og farmand må se til fra sidelinjen.

Michael Falch og Mathilde Falch, hans yngste datter, har en ganske særlig livsuro tilfælles. Og kærligheden til musik. Lige om lidt albumdebuterer hun - mere end 30 år efter sin far.

Det er den omvendte verden. Michael Falch står godt nok omringet af musikere midt i studiet "The Village" i Vanløse. Men det er første gang, han er der, og han er lige dukket op.

Musikerne indspiller hans 22-årige datter Mathilde Falchs debutalbum "Lad mig gå fri". Michael har end ikke hørt numrene. Kattepoterne er på. Han er der som Mathildes far. Det er bedst at blande sig - udenom.

De har været musikalske venner, siden Mathilde var ganske lille. Michael øvede tit på hendes værelse, så hun kunne falde i søvn til lyden af sin fars stemme og guitar…

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Mathilde: - Vi ringer sammen hver uge og er vildt heldige, at vi begge to er så musikpassionerede, for det giver et unikt fællesskab, som aldrig vil dø. Jeg kan vende en masse musikting med min far. Uden at ... det bliver indblanding. Men hvis jeg direkte spørger: Er det her godt? Så svarer du ærligt, selv om jeg er din datter.

Michael: - Hvis jeg LIGE må indskyde noget, så har jeg skullet lære noget her. Dybest set ville jeg helst have været med Mathilde i studiet fra morgen til aften. Lige komme med en bemærkning hist og pist. Når vi har været så tætte, som vi har i Mathildes opvækst, har jeg skullet vænnes fra at være så involveret i hendes ting og lære, at jeg ikke har ret til NOGET som helst, bare fordi jeg er hendes far. Det er enormt svært for mig. Men uanset om jeg er en autoritet eller ej musikmæssigt, så er jeg altså hendes far, og mine ord har den vægt, ord kan have, når de kommer fra en faderfigur. Så nogle gange skal jeg bare holde min kæft.

Læs mere om: