Michael Jacksons efterladte taber retssag

Michael Jackson.
Michael Jackson.
Foto: AOP
Det var ikke AEG Lives skyld, at popsangeren mistede livet i 2009, mener en jury.

Den 25. juni 2009 døde Michael Jackson, og millioner af fans verden over måtte indse, at de ikke skulle gense idolet ved den stort anlagte ”This is it”-comeback-turné.

Da det senere kom frem, at Michael Jackson døde af en overdosis af bedøvelsesmidlet Propofol, som lægen Conrad Murray havde givet ham, blev lægen hurtigt udråbt som den store skurk og ved en senere retssag idømt fire års fængsel for uagtsomt manddrab.

Michael Jacksons efterladte, med moderen Katherine Jackson i spidsen, lagde sidste år sag an mod koncertarrangøren AEG Live, som de mente havde et ansvar for, at Michael Jackson kom i kløerne på Conrad Murray og at han blev udsat for et stort pres for at være klar til de mange comeback-koncerter.

Ifølge Jyllandsposten sagsøgte familien koncertarrangøren for et svimlende beløb – omkring 470 millioner kroner til hver af Michael Jacksons tre børn for det følelsesmæssige tab samt et ukendt beløb for økonomiske tab , der menes at være omkring otte milliarder kroner.

I går kom en jury i Los Angeles frem til, at AEG Live ikke havde et medansvar for Michael Jacksons død og at lægen Conrad Murray ikke var uegnet eller inkompetent i forhold til at være læge, hvilket var en af forudsætningerne for, at Michael Jacksons efterladte kunne få medhold i sagen.

- Juryens beslutning renser AEG Live fuldstændig og bekræfter det, vi har vidst fra begyndelsen, nemlig at selvom Michael Jacksons død var en forfærdelig tragedie, var det ikke AEG Lives skyld, siger chefadvokat for AEG Marvin Putham ifølge Jyllandsposten i en meddelelse.

Ifølge avisen Daily Mirror vil Michael Jacksons efterladte nu overveje, om de skal anke afgørelsen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden