Tirsdag, 2. april 2013 - af Hanne Rask

Mike Tramp føler sig hjemløs

Mike Tramp
Mike Tramp
Foto: AOP
På sit nye album mindes Mike Tramp barndommen på et Vesterbro, der ikke længere eksisterer.

Legendariske Mike Tramp fra det hedengangne Mabel er på trappene med sit nye soloalbum ”Cobblestone Street”, der er opkaldt efter hans barndoms gade på Vesterbro i København. Og det er med blandede følelser den gamle Vesterbro-dreng kigger på bydelen i dag. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

-Jeg føler mig fucking hjemløs, siger han til avisen. For intet er på Vesterbro, som det var engang. I dag er der pænt og nydeligt med designerbutikker og velkæmmede fællesområder, hvor folk kan spise deres fetasalat. Mit Danmark er på mange måder væk, men jeg elsker det alligevel, siger han.

Lige nu bor Mike Tramp for en kort bemærkning på hans brors lille landsted ved Slagelse, men en stor del af hans liv foregår på landevejen. Han har netop overstået en udsolgt turné i Frankrig og Spanien, snart står den på en to-måneders turné i USA. Han har en søn (fra et tidligere forhold) i Australien, og i Indonesien sidder hans nuværende kone og to børn, som han også opholder sig hos -indimellem. Og også her kan han føle sig hjemløs.

-Jeg vidste fra begyndelsen, at Indonesien ikke var et land, jeg ville bo i længe, siger Mike Tramp, der på mange måder lever et hårdt liv, men selv styrer det, som han siger. At han og hans kone er fra to forskellige kulturer, hvor hun beder, mens han spiller guitar, er også specielt, og forholdet har sine op- og nedture. Det er præget af jalousi og usikkerhed, men der er ikke tale om skilsmisse. Vi gør begge vores bedste, siger han, der også i den kommende tid har masser af koncerter verden over.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden