21. feb. 2021
Af Majken Munk

Mike Tramp: Sådan har jeg det med Boom Boom

Mike Tramp
Mike Tramp
Foto: Morten Madsen
I 1978 blev Mike Tramp et teenageidol, da han sammen med Mabel vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Boom Boom”. Siden har han haft et svært forhold til sangen.

Det er mere end 40 år siden, at Mabel blev allemandseje, efter deres sejr i Dansk Melodi Grand Prix.

Men Mike Tramp, der var en del af Mabel, har efterfølgende haft et anstrengt forhold til Grand Prix-klassikeren ”Boom Boom”.

Han har først for nyligt lært at omfavne den.

Taget tid

Der er ingen tvivl om, at Mike Tramp igennem sin karriere har udtrykt, at han ikke var helt tilfreds med den retning, som Mabel bevægede sig i, da de optrådte med ”Boom Boom” i Dansk Melodi Grand Prix.

Han har altid set det som om, at Mabel var nødt til at gå på kompromis.

- Det har faktisk taget mig 27 år før jeg kunne gå tilbage på scenen og spille den sang. Sangen åbnede jo dørene op til nogle gamle minder, som jeg ikke decideret brød mig om, fordi Mabel endte op med at gå på kompromis. Mabel endte op et sted, som vi ikke havde planlagt at være, siger Mike Tramp.

Til mit hjerte

Det er først indenfor det seneste årti, at Mike Tramp endelig har fundet tilbage til sangen.

- For mig er det at kunne komme tilbage og over de sidste ti år at omfavne Boom Boom og spille den som ekstranummer – både når jeg spiller soloshows eller bandshows eller holder foredrag – har for mig været den sande triumf. På et tidspunkt blev jeg jagtet af Boom Boom, og så vendte jeg om og jagtede Boom Boom. Jeg fik den halet ind, og den fandt tilbage til mit hjerte, siger han.

Selv om det ikke er lutter gode minder Mike Tramp har med Dansk Melodi Grand Prix, vender han tilbage lørdag den 6. marts med sangen ”Everything Is Alright”.

Læs mere om: