8. okt. 2018
Af Annemette Mikkelsen

Mindekoncert for Kim Larsen samlede danskerne: 1,4 millioner så med

Kim Larsen i Nyborg, juni 2018
Kim Larsen i Nyborg, juni 2018
Foto: Alex Tran
Mindekoncerten for Kim Larsen samlede for alvor danskerne. 1,4 millioner havde blændet op for musikken hjemme i stuerne søndag aften.

1,4 millioner danskere. Så mange havde søndag aften tændt for deres TV for at synge farvel til hele Danmarks Kim Larsen, oplyser DR.

DR1 sendte søndag aften mindekoncerten "Som et strejf af en dråbe - Danmark synger farvel til Kim Larsen" live fra Rådhuspladsen i København.

Så mange seere har der ikke været til en TV-udsendelse, siden Danmark spillede ottendedelsfinale mod Kroatien den 1. juli, oplyser DR Medieforskning.

Rådhuspladsen var proppet til randen

Men det var ikke kun foran TV-skærmene, at danskerne stimlede sammen. Rådhuspladsen var søndag aften fyldt med danskere som med smil på læben og tårer i øjenkrogene sang farvel. 35.000 mennesker var nemlig samlet på Rådhuspladsen.

Og det var ikke kun i København, at danskerne kunne nyde en sand klassiker som ”This is my life”. I Aarhus overværede cirka 8.000 mindekoncerten på storskærm. I Odense deltog omkring 3.500, mens der i Aalborg var samlet 10.000 publikummer.

Til koncerten stod kunstnere som The Minds of 99, Caroline Henderson og Love Shop for at fortolke Larsens hits fra både Gasolin- og solotiden.

Læs mere om: