23. apr. 2015
Af Lene Skriver Bak

Nikolaj Koppel byder unge musiktalenter velkommen i Tivoli

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/koppel.jpg
Hanne Juul / BILLED-BLADET
Tivoli i København bliver over to dage i maj indtaget af danske musikskoler. ’Utroligt bekræftende’, kalder underdirektør Nikolaj Koppel dagene

2. og 3. maj lægger Tivoli i København have og scene til talentfulde unge musikskolelever fra hele landet, når ”Musikskoledage” afholdes for 26. gang.

Underdirektør i Tivoli, Nikolaj Koppel, der selv er musiker og uddannet fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium, glæder sig til at slå dørene op for de unge og påpeger, at det netop er musikken, det hele handler om.

- Der er noget utroligt bekræftende over hvert år at opleve vækstlaget fra alle dele af den danske musikmuld optræde i Tivoli. Nogle af de unge bliver måske professionelle udøvere i musiklivet senere hen. Men endnu vigtigere er det aspekt, at en ny generation gennem musikskolernes gode arbejde får en helt særlig oplevelse, når de sammen med andre spiller sammen overfor et rigtigt publikum et sted, hvor der er så stolte musiktraditioner, siger Nikolaj Koppel i en pressemeddelelse.

Hele den gamle have vil blive taget i brug af musikskoleeleverne, der spiller på scener og i beværtninger og dagene byder desuden på parader, hvor børn og unge er bevæbnet med trommer, blæsere og slagtøj. I paraderne vil de unge musikere blive suppleret af gøglere, skuespillere og akrobater.

Læs mere om: