Mandag, 12. august 2013 — af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Oh Land: Sådan gik jeg ned med stress

Nanna Øland kendt som Oh Land stress
Nanna Øland kendt som Oh Land.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Sangerinden Oh Land kørte sig selv og sin karriere så hårdt, at hun til sidst måtte sygemelde sig.

Der er ingen tvivl om, at den 28-årige sangerinde Oh Land har slået sit navn godt og grundigt fast, siden hun i 2008 udkom med debutalbummet Fauna. Men karrieren har kostet sin pris, og i 2012 gik den unge kunstner helt ned med flaget under en koncert i England.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forud havde hun gennemført 200 koncerter på knapt et år, og hun følte sig efterhånden som en chauffør, der kæmpede for at holde sig vågen under kørslen. Hun nærmede sig scenekanten under sin optræden, men kunne ikke orientere sig på grund af tunnelsyn og endte med at falde ud over scenen.

Selv om hun efterfølgende var fyldt med blod, blå mærker og skrammer, ignorerede hun smerterne og fortsatte sin turné. Indtil en læge fortalte hende, at hun havde sprunget to ledbånd, et i hoften og et i ryggen.

- Jeg ringede med det samme til min tourmanager og aflyste resten af min sommertour. Det var første gang, jeg virkelig stoppede op og lyttede til min krop, som jeg indtil da havde presset til grænsen. De seneste år har været sindssyge, og jeg glemte nok, hvad der var fysisk muligt for mig selv. Alligevel havde jeg det vildt dårligt over at aflyse de sidste to uger af touren. Jeg græd i to dage, siger Oh Land i et interview med magasinet Costume www.costume.dk.

Tog ikke oplevelser ind

Nu har hun taget en beslutning om, at hendes bopæl i New York skal fungere mere som en base. Hidtil har sangerinden kun opholdt sig her to dage hver tredje måned, men nu har hun et ønske om, at alle interviews og fotoshoots skal foregå her. Den turbodrevne livsstil har nemlig kostet alt for meget.

- I de mest stressede perioder nåede jeg et punkt, hvor jeg tænkte: ’Hvor meget kan jeg egentlig huske af det, jeg laver?’ Når venner og familie spurgte ind til mit liv, kunne jeg ikke sige noget, fordi jeg havde så lidt tid til at tage mine oplevelser ind, når jeg var ude. Og i takt med, at jeg fik problemer med min krop, kom jeg frem til, at det ikke var værd at fortsætte i det tempo, siger Oh Land.

Oh Land danner par med den ti år ældre billedkunstner Eske Kath, som hun skal giftes med denne sommer. Parret har været sammen i næsten ti år.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden