21. nov. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Pernille Højmark: Når Kroppen begynder at forfalde

Pernille Højmark
Pernille Højmark
Foto: Birger Storm
Skuespilleren Pernille Højmark kan godt mærke, at hun har rundet de 50. Lårene, armene og resten af kroppen er begyndt at søge sydpå, fortæller hun...

Vi bliver klogere med alderen, og vi begynder at hvile mere i os selv. Der er mange fordele ved at blive ældre.

Men noget af det der også sker med os når vi bliver ældre er der nok mange der ikke vil kalde en fordel.

Kroppen begynder at forfalde på en anden og hurtigere måde end da vi var yngre. Og det er også ved at ske for skuespilleren Pernille Højmark, som danskerne kender fra hendes roller i TV-serierne ”Taxa” og ”Krøniken”, ligesom hun er forsanger i bandet Sweethearts.

– Man kan jo godt mærke, når man kommer om på den anden side af de 50, at så begynder det at tage sydpå, det hele, armene, lårene, hele tyngdepunktet. Dét synes jeg ikke specielt godt om, siger hun til søndag.dk.

Fitnesscentre lugter

Og selv om vi fra alverdens forskellige steder bliver tudet ørene fuld af gode råd om motion og om hvor vigtigt det er for os at dyrke motion, så preller det af på Pernille Højmark. I hvert fald interesserer det at holde sig i form hende ikke.

– Jeg går ikke særligt meget op i at træne og holde mig i form. Det kedeligste i verden er et fitnesscenter. Alene lugten, konstaterer hun.

Jeg går tur med mine hunde

Pernille Højmark sidder dog ikke stille og dovner den hjemme på sin sofa. Som forsanger i Sweethearts drøner hun rundt – både i landet og på scenen. Og så har hun sine hunde, fortæller hun.

– Jeg går med mine hunde hver dag. Det er dét, jeg gør. Og så beslutter jeg hver mandag, at nu skal jeg i gang med et eller andet. Men indtil jeg rigtig kommer i gang, har jeg tænkt, at jeg vil gøre mine hundelufte-ture til en blanding af kapgang, hop og løb. Det skal nok ende med at se sjovt ud, siger hun.

LÆS OGSÅ:
Anne Glad synes selv hendes bryster er bittesmå. Men kunne hun finde på at få opereret dem større? Få svaret på søndag.dk

Pernille Højmark spiser lykkepiller. På søndag.dk fortæller hun, hvorfor hun har brug for antidepressiv medicin

Læs mere om: