25. mar. 2010
Af af Louise Møller

Pernille Rosendahl vil læse til sygeplejerske

Pernille Rosendahl
Pernille Rosendahl
Foto: Jesper Sunesen/BILELD-BLADET
Sangerinde og X Factor-engel Pernille Rosendahl har besluttet at lægge mikrofonen på hylden til fordel for stetoskopet

38-årig Pernille Rosendahl er kommet ind i de danske stuer efter sin dommer-medvirken i dette års X Factor, og ingen kan være i tvivl om hendes empatiske og omsorgsfulde personlighed.

Hver fredag har hun taget kærlig hånd om deltagerne, og dommer-tjansen passer godt med Pernilles ønske om at gøre noget for andre.

Et så stort behov for at kigge væk fra sig selv, at målet for et karriere-skifte er sat. Når Pernille Rosendahl runder de 45 år, bliver musikken lagt lidt i baggrunden og skiftet ud med et job som sygeplejerske. Det siger Pernille i et interview til Alt for damerne.

- Gennem noget arbejde for Dansk Røde Kors kom jeg i kontakt med Jørgen Poulsen, som var generalsekretær dengang, og jeg spurgte ham, hvilke mennesker der for alvor gør en forskel, og han svarede, at det er læger og sygeplejersker.

De færreste går videre med den viden, men Pernille Rosendahl gør.

- Jeg har ikke tid til at blive læge, men om nogle år - når jeg er omkring 45 år - vil jeg uddanne mig til sygeplejerske, og så vil jeg ud og arbejde for en nødhjælps-organisation, når min søn er stor nok til at forstå, hvorfor jeg er væk. Jeg kan mærke, at jeg virkelig har et behov for at få hænderne helt ned - down and dirty. At være sygeplejerske er et uselvisk fag, og det tiltaler mig utrolig meget.

Pernille, der før var forsanger i Swan Lee og nu er frontfigur i The Storm, kan dog ikke slippe musikken helt.

- Jeg bliver nødt til også at have musikken i mit liv, det er min passion, men jeg tror, at der vil være ligevægt inden i mig, hvis jeg også kunne arbejde som sygeplejerske og på den måde hjælpe andre, siger Danmarks dommer-engel.

Læs mere om: