Mandag, 29. oktober 2012 — af af Preben Petersen

Peter Belli hejste lokum op i flagstang

Peter Belli
Peter Belli
Foto: AOP
Som dreng så Peter Belli sig gal på en lokal murermester, som fik sangerens opfindsomhed at føle.

Vi vidste godt, at rockulven Peter Belli var lidt af en bandit i den unge udgave, men i Søndagsavisen giver rock-ikonet en smagsprøve på sin og vennernes opfindsomhed under barndommen i Gammel Holte.

I kvarteret boede en sur murermester, der ikke selv havde børn og skældte ud på andre børn i tide og utide. Det kom han til at fortryde en nytårsaften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Muremesteren havde et gammeldags lokum. Det var formet som en tragt, der endte i en rund tønde med hanke. Tønden, der lugtede rigtig slemt, tog vi og hejste op i toppen af hans flagstang, og så gemte vi os. Vi var en fire-fem stykker, og der lå vi så og ventede bag en hæk.

Der gik lang tid, måske et par timer, før murermesteren reagerede på lokummet, der havde afl øst Dannebrog i flagstangen.

- Han hejste tønden med lort ned, men halvvejs knak snoren. Jeg siger dig, det så ikke godt ud. Der var lort i hele haven. Vi var ved at knække sammen af grin, men vi var godt klar over, at ingen måtte vide, at det var os. Vi svor aldrig at sige det til nogen, og da landbetjenten bankede på vores dør, sagde jeg ingenting. Vi var kammerater, og kammerater passer jo på hinanden, siger Peter Belli i Søndagsavisen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden