12. jun. 2013
Af Helle Skram de Fries

Peter Belli taler ud efter livstruende sygdom

Peter Belli taler ud om sygdommen
Peter Belli har igen fundet det store smil frem.
Foto: Rene Schütze
Rock-ikonet er tilbage efter et sygdomsforløb, der nær havde kostet ham livet. BILLED-BLADET mødte ham på sommerens første job.

Det var en både spændt og tændt 69-årige Peter Belli, der fredag 7. juni gik på den store scene ved Harboøre Festivalen. Et livstruende sygdomsforløb har i tre måneder lagt den populære rock´n´roll sanger ned. På scenen i Harboøre beviste han både overfor sig selv og pulikum, at han er tilbage i absolut topform.

-Det kom ud over kanten, og jeg tænkte "det kører", lød det fra en glad og lettet Peter Belli, da BILLED-BLADET mødt ham backstage lige efter den vellykkede koncert.

En urinvejsinfektion udviklede sig til blodforgiftning og et akut nyresvigt, der sendte Peter Belli en tur på intensiv. Meget mod sin vilje har han derfor være tvunget til at aflyse en række koncerter, men nu er han tilbage på toppen og klar til at gennemføre resten af sin tour.

Hans trofaste partner gennem 48 år, June, har været ved sin elskedes side i hele det lange sygdomsforløb.

-June hun er bare så sej, fortalte Peter på Harboøre Festivalen, hvor han og June blev fløjet til og fra i helikopter.

-Peter og jeg har for længe siden lovet hinanden, at hvis den ene bliver syg, må den anden ikke gå. Så jeg har været ved siden af Peter hele tiden.

Den 19. juni fylder Peter Belli 70. Det fejrer han med udgivelsen af singlen "Pappa kan kun lide rock", som er forløberen til den nye CD, der er indspillet camperen hjemme i baghaven.

Læs interviewet i BILLED-BLADET der kommer på gaden i morgen, hvor Peter Belli fortæller alt om det svære sygdomsforløb og sit mirakuløse comeback.

Læs mere om: