27. aug. 2011
Af af Henrik Salling

Poul Krebs: Jeg flygtede fra mediecirkuset

Poul Krebs
Poul Krebs
Foto: AOP
Den 55-årige musiker nyder den fred, som Samsø fortsat tilbyder ham.

Samsø passer helt perfekt til Poul Krebs. Vinden, der kommer ind fra øst, giver liv i det i forvejen viltre hår, og den friske luft klarer hjernen; som en computer, der har fået slettet sin harddisk. Men øen er også perfekt på mange andre områder.

- Jeg kan bedst arbejde, når der er ro. Jeg koncentrerer mig bare bedre. Jeg tager også gerne herover, når jeg skal skrive.

Roen er vigtig for mig, fortæller Poul, som i den grad har været med til at sætte Samsø på verdenskortet. På øen er der nu skabt et miljø, som også er kendt ude i verden. Det fortæller han gerne om. Det brænder han for. Det er herfra hans verden går.

Flygtede du fra fastlandet og fra det mediecirkus, som følger med det at være kendt?

- Ja, det gjorde jeg. Faktisk bryder jeg mig slet ikke om at være for kendt. Jeg kan bedre lide at udtrykke mig gennem min musik. Jeg ved, at jeg er god til at stå på en scene foran et publikum. De andre ting følger bare med jobbet. Og det er heller ikke alt, som jeg synes, jeg er god til, siger Poul med et skævt smil. Så hvis man håber på at se Poul Krebs i "Vild med dans" eller et eller andet spiseprogram, kan man kigge længe - og forgæves.

- Hvis jeg mente, at jeg ville være god til at være med i alle mulige programmer, så gjorde jeg det. Men det er jeg ikke, understreger han.

Læs mere om: