1. aug. 2013
Af Hanne Rask

Prince har blåstemplet Thomas Helmig

Thomas Helmig
Thomas Helmig
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Uden en godkendelse fra Prince havde Helmig ikke fået lov at spille på Smukfest på onsdag.

Purple rain-sangeren Prince må siges at engagere sig på alle planer i sin musik og optræden, og når han på onsdag går på scenen ved årets Skanderborg Festival, har han helt styr på, hvem der optræder før ham – og på om han i øvrigt synes, det er i orden!

Det synes han heldigvis. Og det kan århusianske Thomas Helmig være glad for. Det er nemlig ham, der har fornøjelsen af, at stå på scenen umiddelbart før Prince, og havde Prince ikke accepteret dette, var Thomas Helmig ikke kommet på scenen på onsdag.

Det er Metro Expres, der i dag skriver, at da Prince sagde ja tak til at være en del af festivalens musikprogram, krævede han samtidig retten til personligt at forhåndsgodkende kunstneren, der skulle spille før ham.

Sammen med sin agent studerede Prince danske Thomas Helmig hjemmeside, og kunne efterfølgende sig god for ham, i det han mente, Helmigs optræden stod fint til hans eget show.

Skanderborg Festivalen har ikke tidligere haft kunstnere, der krævede at få indflydelse på planlægningen af programmet, men for en kunstner i Princes liga tager man gerne sine forbehold, lyder det fra festivalens side. I øvrigt menes det ikke, at Helmig har kendskab til Princes krav. Det er blot Helmigs agent, der er blevet informeret.

Thomas Helmig og Prince spiller onsdag aften klokken henholdsvis 20:30 og 22:30.

Læs mere om: