17. maj. 2021
Af Majken Munk

Problemer ved Eurovision: Flere smittede med coronavirus

Fyr og Flamme
Fyr og Flamme
Foto: Ritzau Scanpix
I en uge har forberedelserne til semifinaler og finaler ved Eurovision Song Contest 2021 været i gang, men nu er der opstået problemer.

Endelig er vi nået til den store Eurovision-uge, men for en række delegationer starter den med dårligt nyt.

For i løbet af weekenden er flere positive Covid-test dukket op.

Delegationer fra hele verdenen

I Rotterdam begyndte Eurovision allerede i forrige uge, da flere delegationer ankom til Holland for at gennemgå prøver og presseaktiviteter.

Mandag den 10. maj rejste den danske delegation ført an af duoen Fyr & Flamme til Rotterdam.

Foruden den danske delegation er stort set alle deltagere samt deres delegationer – på nær Australien - mødt op fysisk på trods af Coronavirus-pandemien.

Der er naturligvis en række forholdsregler, som alle delegationer skal overholde for at være en del af aktiviteterne ved Eurovision.

Flere positive test

Men efter knap en uge uden nyheder om positive covid-test, opstod der lørdag problemer for første gang.

Her blev det meddelt, at et medlem af den polske delegation var testet positiv. Vedkommende er i isolation, mens dens nære kontakter er i karantæne, indtil de kan fremvise negative tests.

https://imgix.billedbladet.dk/island_eurovision2021.jpg
Et medlem fra den islandske delegation, der stiller op med Daði og Gagnamagnið, er testet positiv.
Foto: EBU/ Thomas Hanses

Søndag var der igen dårligt nyt, da et medlem af den islandske delegation også var testet positiv. Alle forholdsregler om isolation og karantæne er også blevet taget her.

I isolation

De positive tests kom også til at gå ud over delegationerne fra Rumænien og Malta, der bor på samme hotel som den polske og islandske delegation.

Rumænien og Malta fik ikke lov at deltage i det store pressearrangement søndag, hvor alle delegationer inklusiv danske Fyr og Flamme gik på den røde løber, der i dagens anledning var turkis.

Der ventes at komme en opdatering på den polske og islandske delegation snarest. Det kan betyde, at de bliver udelukket fra at deltage fysisk ved semifinalerne ved Eurovision Song Contest 2021.

Læs mere om: