Remee er ny ambassadør for SOS Børnebyerne

Foto: Lars H Laursen/BILLED-BLADET
X-Factor dommeren Remee er ny ambassadør for SOS Børnebyerne. Han er selv vokset op hos en plejefamilie og fik først som 19-årig kontakt med sin biologiske familie.

Remee har påtaget sig et nyt hverv.

"X Factor" -dommeren og hitmageren skal som nu ambassadør for SOS Børnebyerne være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at børn får lov til at vokse op i en familie - uanset om den er biologisk eller ej.

Remee ved, at det netop ikke nødvendigvis er fælles gener, der skaber en familie, skriver SOS Børnebyerne på deres hjemmeside.

- SOS Børnebyerne har et fantastisk koncept og imponerende resultater. Og så er det baseret på det, som jeg selv tror allermest på - at give folk en mulighed for at lære at hjælpe sig selv og ruste dem til at skabe et godt liv. Omsorg er rigtig vigtigt, siger Remee.

Trygheden i en familie og det at have nogen at betro sig til og en mor, der bekymrer sig om en. Også selvom det ikke er ens biologiske mor, tilføjer Remee.

Remee var selv under et år gammel, da hans mor måtte opgive at tage sig af ham på grund af sygdom - og han blev adopteret af et ægtepar syd for København, hvor han fik en tryg og kærlig opvækst.

Som 19 årig fik Remee kontakt til sin biologiske familie, der også blev en del af hans liv.

- Jeg ved både, hvordan det er at være sammen med søskende, der ikke er biologiske og dem, der er. Og for mig har det hele været lige naturligt og rigtigt, og jeg ville ikke have været noget af det foruden. Så når SOS Børnebyerne skaber familier med både søskende og en mor, så kan jeg sige, at jeg er beviset på, at det er en god ide, siger Remee.

SOS Børnebyerne hjælper udsatte og forældreløse børn i over 130 lande i verden, blandt andet ved at skabe trygge hjem for børn, der ikke kan være i deres biologiske familie.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden