31. jul. 2019
Af af Lisbeth Grube

SE BILLEDERNE: Hjemme hos Keld og Hilda i det nye hus

Børnebørnene er tæt på, vennerne kommer oftere forbi. Parret er lykkelige i deres nye hjem i Danmark.

Sidste år flyttede Keld og Hilda Heick ind i deres nybyggede drømmehus, og parret nyder livet i Trørød nord for København efter syv år i Sverige. Nu er de efterhånden kommet så meget på plads, at de kan vise deres smukke hjem frem.

– Sidste sommer var haven én stor jordbunke med sten og grus, så det er først i år, vi har glæde af haven, fortæller Keld. – Da haven var færdig, var det oktober! Derfor nyder vi den virkelig i år, og fordi vi holder fri hele juli, har vi tid til at få gæster på besøg. Det er simpelthen så skønt, udbryder Hilda.

Syv år i Sverige

Efter at have boet syv år i Sverige er Keld og Hilda tilbage i Danmark. Det samme er datteren, Annette, svigersønnen og børnebørnene, som bor blot få minutter derfra. Også vennerne og netværket er pludselig lige ved hånden. – Det betyder så meget. Nu kommer folk forbi. I Sverige var der aldrig nogen, der lige kom forbi, siger Keld. – I Sverige var vi måske ikke langt væk fysisk, men oveni kom udgifterne til broen. Uden BroBizz skulle folk altså betale over 700 kroner for at køre over og få en frikadelle. Samtidig er det også meget hyggeligt indimellem at kunne drikke et enkelt glas sammen, siger Hilda.

Børnebørnene tæt på

Både hun og Keld er 73 år og har aldrig været bange for at flytte sig i livet og begynde forfra. Inklusive sommerhuse har de selv bygget fem hjem, og eventyret i Sverige kastede de sig ud i, fordi børnebørnene Eliot og Storm, som i dag er 15 og 10 år, lokkede og gerne ville have mormor og morfar tæt på. – Det har givet os så mange glæder at bo dør om dør, og vi har en stor fortrolighed i dag. Drengene kommer og går, som om de bor her, og de har deres eget værelse. Der er ikke noget fremmed over det, og de smider sig på deres senge, siger Hilda. – Og spørger: ”Hvad er der i køleskabet?” smiler Keld.

Det sidste hus vi bygger

Han og Hilda er dog enige om, at de har bygget deres sidste hus. – Vi har ikke kræfter til at bygge en gang til, og vi vil rigtig gerne blive boende. Vi føler os hjemme. Her er så dejligt og fredeligt, og naboerne er søde. Kun hvis vi blev alene, ville ingen af os bo her, siger Hilda til Keld, som spontant returnerer med noget af en kærlighedserklæring: – Jeg ville slet ikke have lyst til at være nogen steder, hvis ikke du var her!

Læs mere om: