8. mar. 2019
Af John Lautrup

Sebastian fylder 70: Hyldes af datteren ved store koncerter

Sebastian
Sebastian
Foto: Jeppe Michael Jensen
Sebastian bliver 70 år i 2019 og fejres med en stribe hyldestkoncerter. Hans datter, Sara Grabow, er med på scenen.

Sebastian kan fejre sin 70-års fødselsdag den 19. december i år, og Danmarks Underholdningsorkster har valgt at hylde sangeren, hitmageren og musicalkomponisten på forhånd med en stribe koncerter med start i Aarhus den 8. september.

Millioner af solgte plader

- Sebastian har i mere end 50 år været en markant skikkelse i dansk musik og kultur. Med mere end 2000 koncerter og godt 2,5 millioner solgte plader er han én af Danmarks største nulevende sangskrivere, og de fleste danskere har med garanti oplevet Sebastians sange eller musicals. Derfor er Danmarks Underholdningsorkester utroligt glade for, at vi sammen med publikum kan være med til at fejre og hylde Sebastian rundt i hele landet, siger Andreas Vetö, direktør for Danmarks Underholdningsorkester.

Hyldestkoncerterne fortsætter efter Aarhus i Aalborg, Sønderborg, København og slutter i Odense.

https://imgix.billedbladet.dk/sebbe.jpg
Sebastian med datteren Sara Grabow fotograferet i 2006
Foto: Aller Media

Datteren synger fars sange

Udover Sebastian selv og underholdningsorkestret kommer koncertprogrammet til at bestå af solisterne Kwamie, Sara Grabow (Sebastians datter), Susanne Elmark og Kristian Boland. De vil naturligvis fremføre sange fra Sebastians enorme katalog af hits og ørehængere.

Sebastian begyndte sin karriere i slutningen af 1960'erne, og gennembrudet kom i 1972 med LP'en "Den store flugt". Siden fulgte legendariske parløb med Lis Sørensen og Sissel Kyrkjebø. De sidste mange år har han hovedsageligt arbejdet som musicalkomponist med nyklassikere som "Skatteøen", "Ronja Røverdatter", "Cyrano" og "H. C. Andersen".

I 2015 medvirkede Sebastian i TV2-programmet "Toppen af poppen", hvilket gav ham ny vind i popularitets-sejlene, især blandt et yngre publikum.

Læs mere om: