Shu-bi-dua-sang fjernet fra Højskolesangbogen: Ikke god nok

Michael Bundesen

Michael Bundesen

Foto: Flemming Jeppesen
Et hold af sang-eksperter har få dage efter Michael Bundesens død valgt at fjerne Shu-bi-dua-klassiker fra Højskolesangbogen. Sangen er ikke god nok ifølge ekspertgruppen.

Michael Bundesen og resten af Shu-bi-dua skrev i 1978 til deres fantastiske hit-album ”78’eren” den folkekære sang ”Danmark”, der blandt andet byder på gyldne tekststykker som ”storken er en dejlig flyver” og ”Danmark er et dejligt land”.

Michael Bundesen og Shu-bi-dua ryger ud

Sangen er dog netop blevet fjernet fra den 19. udgave af Højskolesangbogen, der offentliggøres i dag.

Blot fire dage efter Michael Bundesens død.

Shu-bi-duas Danmarkssang har med stor succes været en del af de to seneste udgaver af Højskolesangbogen fra 1989 og 2006, og i skoler rundt omkring er den blevet sunget flittigt og med stor fornøjelse.

Sangen er fravalgt

Sådan skal det dog ikke på samme måde være længere, hvis det står til en særlig gruppe af dommere, der vælger og fravælger sange til Højskolesangbogen.

Shu-bi-duas ”Danmark” har ifølge dem haft sin tid, og man føler simpelthen ikke, ”at ”Danmark” er en god nok sang.

Denne holdning udtrykker kirke- og kormusiker, Anne Odgaard Eyermann, til Radio4.

Er af for ringe kvalitet

Eyermann er en af de seks personer, der har udvalgt sangene til Højskolesangbogen, og hun bakkes op af formanden for Højskolesangbogsudvalget, Jørgen Carlsen, der synes, at Shu-bi-dua-klassikeren er af for ringe kvalitet til at være en del af den vigtige sangbog.

Beholder den 18. udgave

Mon ikke mange danskere beholder den 18. udgave af Højskolesangbogen og viser Bundesen, Hardinger & co. lidt mere respekt end gruppen af højskolesangbog-eksperter.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden