4. sep. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Signe Svendsen: Magter ikke et kontorarbejde

Signe Svendsen
Signe Svendsen
Foto: AOP
Sangerinden Signe Svendsen er på turne i seks af årets 12 måneder, så overvejer hun ikke at skifte tilværelsen på farten ud med et fast kontorjob.

Størstedelen af danskerne har faste arbejdstider – møder om morgenen og går hjem om eftermiddagen. Men sådan er det ikke for sangerinden Signe Svendsen.

Danskerne lærte hende at kende, da det danske Melodi Grand Prix rullede over skærmen i 2001, hvor hun sammen med Rollo & King vandt med nummeret Der Står Et Billede Af Dig PÅ Mit Bord, og siden grand-prix-succesen og 2. pladsen ved det internationale Grand Prix, er Signe Svendsen gået solo.

Hendes første soloalbum kom i 2010, og nu er hun klar med en efterfølger.

Musikken er mit eneste valg

Livet som musiker betyder, at Signe Svendsen på ingen måder har faste arbejdstider

Tænker du nogensinde: »Hvad hvis jeg sad på kontor i stedet for?«.

– Ja, for pokker da. Når vi er ude at turnere og kører på de jyske landeveje og kører forbi alle de glas- og metalbygninger, nogen af en eller anden grund har placeret lige klos op ad vejene, og hvor jeg forestiller mig, der sidder mennesker indenfor og arbejder, så tænker jeg da: De har fat i noget derinde. De har jo rigtigt arbejde. Jeg skal bare ud at spille, siger Signe Svendsen og fortsætter:

– Og så omvendt: Hvis jeg tænker tanken til ende og ser mig selv stå op hver morgen og tage bussen ud til et kontor nær den jyske motorvej og gå på arbejde i et glashus, der er sort og gråt, det ville jeg ikke kunne. Det ville være en anden kamp. Og den ville jeg simpelthen ikke kunne magte. Så der er ikke noget valg for mig, siger hun.

Det kan lade sig gøre at have musikken forrest

For Signe Svendsen er ikke i tvivl om, at hun har valgt rigtigt. Også selv om hun den første periode måtte supplere musiker-jobbet op med arbejde i boghandlen på Louisiana. Men nu har hun ikke længere brug for at supplere op.

– Det har heldigvis vist sig, at det godt kan lade sig gøre for mig at have musikken forrest. Jeg har haft mulighed for at kunne tage mere rundt i de her år og har kunnet opdyrke et publikum, som er pænt loyalt, og som jeg simpelthen er så glad for at have, siger hun.

Det hjælper selvfølgelig også at have andet musikalsk arbejde.

- Jeg er heldig, at Niels (Haus­gaard, red.) tager mig med ud på sine shows som det, man kalder sideman, hvor det jo ikke er mit show, men hans, mens jeg er med på sidelinjen. Jeg tror faktisk ikke, der er mange solister, der både er ude at optræde som sig selv og som sideman. Men det fungerer fint for mig, siger hun.

Læs mere om: