1. aug. 2011
Af af Henrik Salling

Sød sommerbaby: Paw Lagermanns lille guldklump

Paw Lagermann
– At Buster har fået en fantastisk start på livet, skyldes blandt andet vores ophold på barselshospitalet i Gentofte. Det var helt suverænt, fortæller den glade far.
Foto: Krestine Havemann
Rollen som far passer musikeren Paw Lagermann og hans kæreste Ditte helt perfekt.

Der er unægtelig en stor kontrast fra livet som popmusiker til rollen som familiefar. Men ikke desto mindre kan det godt lade sig gøre - også for den mandlige halvdel af Infernal, Paw Lagermann, 33, som sammen med kæresten Ditte Hermann i april blev forældre til en lille søn.

Buster bliver navnet. Og set fra hans retning af verden har man det bedst, når mor og far er lige i nærheden - gerne på en spadseretur igennem Frederiksberg Have, hvor BILLED-BLADET for nylig var med. Og forældrerollen passer dem begge perfekt.

- Inden Buster kom til verden, hørte jeg mange skræmmehistorier fra venner og bekendte, som fortalte mig, at det nu ville være slut med søvn. Men faktisk får jeg sovet meget mere end før, griner Paw, som før i tiden måske ville have været blevet hængende lidt længere til en fest eller efter en af Infernals koncerter. Men nu er det hjem til Ditte og Buster.

- Så at være far er så absolut foreneligt med jobbet som musiker. Tidligere gik man senere hjem. Det går så bare ikke mere. Jeg er stadig den samme, fortæller Paw, mens den lille familie slentrer forbi suttetræet, fiskehejrerne og Det kinesiske hus i Frederiksberg Have.

Stor mundfuld for Lina

Paws kvindelige partner i Infernal, Lina Rafn, satte på en måde tingene i perspektiv, da hun blev mor til sin datter Karmen. Dengang var der mange spillejob, og lille Karmen var med hele vejen. Så langt vil Paw dog nok ikke gå. Men han skal jo heller ikke amme.

- Det var en stor mundfuld for Lina, som ikke altid syntes, at det var lige nemt, fortæller Paw, som til gengæld kan afsløre, at han og Ditte på ét punkt følger Linas eksempel. Buster skal nemlig heller ikke døbes, men blot navngives.

- Jeg synes, det er vigtigt, at børn selv får lov til at bestemme. Buster skal selv vælge, om han vil tro på Vorherre, siger Paw med alvor i stemmen.

Ditte, der i øjeblikket holder barselsorlov, er naturligvis helt enig. Til daglig underviser hun i klinisk biokemi og er laboratoriefaglig konsulent. Hun og Paw mødte hinanden i 2003, og Lina Rafn havde så absolut en finger med i spillet. Og med Buster taler resultatet af kærligheden sit tydelige sprog. Det er en stor oplevelse at blive forældre, men for Paw er det stadig på højde med andre ting i livet.

- Nu skal det jo ikke misforstås. For selvfølgelig er det kæmpe stort at blive far. Men jeg plejer gerne at sige, at jeg havde et barn i forvejen - nemlig Infernal - så nu har jeg fået en mere at passe.

Og Ditte stemmer i.

- Det er kæmpestort at blive mor. Så ud over at møde Paw er det det vildeste.

Læs mere om: