Søren Poppe: Her er mit nye liv

Søren Poppe

Søren Poppe

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

I 2001 blev han nummer to med Rollo & King i det internationale Melodi Grand Prix. I dag leder han et fitnesscenter.

Fredag, 13. maj 2011 - af John Lautrup

Han skulle helt ned at vende, før han fik hevet sig op på en motionscykel og tilbage til livet. Søren Poppe, 39 år, er i dag daglig leder af Fitness World i Værløse og gladere end meget længe.

Sådan var det ikke for nogle år siden. Da stod han i storcentre og måtte ofte affinde sig med at synge for tre distræte kunder med deres indkøbsvogne. Hans selvværd var i bund og selvtilliden væk. Han, der for nøjagtig 10 år siden i Parken foran 40.000 tilskuere sang sig til en andenplads i det internationale Melodi Grand Prix med "Der står et billede af dig på mit bord".

Som frontmand i Rollo & King var han i 2001 på højden af sin succes. I 2008 var det slut. Nedbrudt af stress og på bunden af en depression opgav han livet som professionel musiker og lagde sig hjem på sofaen.

Han holdt et halvt års pause. Så ringede han til en ven, der var ejer af Værløse Træningscenter og begyndte at dyrke motion. Lange cykelture erstattede lykkepillerne, og som uddannet skolelærer med idræt som linjefag fik han snart job som instruktør. Siden har han ikke kigget tilbage.

- Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg nyder at være selvstændig, og hver dag kommer glade mennesker ind gennem døren. Mennesker, for hvem jeg har en vigtig rolle og kan gøre noget godt, siger Søren Poppe, som siden 2009 har været daglig leder af centret i Værløse.

Vil gerne lave endnu et hit

Nu er han så meget i balance, at han har genoptaget sangskriveriet. Det er trods alt så stor en del af ham, at han ikke kan undvære det. Han træder nye stier og udsender af og til en single med mere moden popmusik, end vi kender ham for. Og sammen med vennen og musikproducer Jan Lysdahl har han dannet Søren Poppe Party Band. Det er mest på hyggeplan, men bandet kan hyres til alt fra halballer til byfester, og fra oktober spiller det på Damhuskroen i København.

- Jeg ville storlyve, hvis jeg påstod, at det ikke ville være fedt at få succes med en sang igen. Men skulle det ske, vil jeg gribe tingene an på en helt anden måde. Min måde! fastslår Søren Poppe, der lod sig suge ind i kendis-centrifugen, da han var på toppen.

- Og det kommer aldrig nogensinde til at ske igen. Jeg gik i løbet af nul komma fem fra at være en helt almindelig fyr til at være én, alle ville snakke med. Det var jeg slet ikke forberedt på.