21. mar. 2014
Af Helle Skram de Fries

Stig Rossen har tabt 20 kg til rollen i Les Misérable

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/140314_stig_rossen_001.jpg
Foto: Flemming Jeppesen
Der er blevet løftet vægte og dyrket fitness, så skuespilleren kunne blive klar som muskuløs Jean Valjean.

Det er ti år siden, Stig Rossen sidst spillede rollen som Jean Valjean i "Les Misérable", og det er 21 år siden, han har sunget rollen på dansk.

Så der er blevet trænet på mange fronter, inden Stig Rossen var klar til premieren i aften på Aarhus Teater.

Også på det fysiske plan har Stig Rossen knoklet. Til det har han fået hjælp af en personlig træner.

- Der findes ikke noget lettere end at overbevise dig selv om at blive i sengen i stedet for at gå ned i fitnesscentret. Men når der står en og venter på dig, så er det anderledes. Så drejer det sig nemlig også om deres tid og respekt for dem ...og dig selv, fortæller Stig Rosssen til BT.

Da han gik igang med forberedelserne, vejede han 122 kilo. I dag siger vægten 102, og det endelig mål for den 52-årige Stig Rossen er at komme under de 100 kilo.

I sit livs form

Den dygtige sanger lægger ikke skjul på, at han er glad for mad og har forsøgt sig med adskillige slankekure - uden stor langvarig succes.

- Jeg elsker simpelthen fornemmelsen af at spise god mad. Men denne gang har jeg haft en personlig træner. Han hedder Claus Sloth og er jernhård og brandgod, fortæller Stig Rossen til avisen.

Mens fedtet er forsvundet, er musklerne vokset på Stig Rossen, der med egne ord er i sit livs form.

I rollen som Jean Valjean lægger han denne gang vægt på figurens tro på Gud, og det stemmer fint overens med Stig Rossens private forhold til det religiøse.

Det har nemlig altid betydet meget for Stig Rossen, der da også altid beder en lille bøn, før han går på scenen.

Hjemme i privaten får hans børn selv lov til at vælge.

- Som godnathistorie har jeg læst Johannes Møllehaves bibel-historier. Aftenbøn er også på programmet, men det er kun, hvis de selv vil, pointerer den veltrimmede sanger, der er top klar til premieren i aften.

Læs mere om: