1. nov. 2014
Af af Niels Burgos

Stolt Birthe Kjær modtog Mylleprisen

Birthe Kjær og Jørgen de Mylius har være nære venner i årevis - og nu modtager Birthe en fornem pris med Mylles navn.
Birthe Kjær og Jørgen de Mylius har være nære venner i årevis - og nu modtager Birthe en fornem pris med Mylles navn.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Danske Grand Prix-fans hædrer Birthe Kjær - 25 år efter "Vi maler byen rød".

Det er 25 år siden, Birthe Kjær indtog Danmark ned med sin "Vi maler byen rød", da hun med sin sejr i dansk Melodi Grand Prix i 1989 indskrev sig i dansktoppens hall of fame. Og de vaskeægte Grand Prix-fans har aldrig glemt eller svigtet danskpoppens ukronede dronning. Derfor modtager hun nu også den såkaldte Myllepris, som uddeles af fanklubben MelodiGrandPrixFans.dk.

Sidste års modtager var Emmelie De Forest, der som den første modtog Mylleprisen.

- Jeg er meget stolt over, at jeg som nummer to er udvalgt til at vinde Mylleprisen, siger Birthe til dr.dk/grandprix. - At man i komiteen har syntes, jeg har betydet så meget for Grand Prix'et, selv om det er 25 år siden, jeg vandt, og endnu flere år siden jeg blev nummer to i alt tre gange gennem 80'erne; og at prisen er opkaldt efter en mand, som jeg respekterer og holder meget af, nemlig Jørgen de Mylius, det gør ikke glæden mindre, fortsætter Birthe.

Birthe vandt det danske Grand Prix med "Vi maler byen rød" og fik en tredjeplads ved det internationale Grand Prix i Lausanne. Men ifølge de danske fans kunne hun måske have vundet i Lausanne, hvis sangen havde været på engelsk.

- Når vi snakker med fans fra andre lande, kender mange sangen, og de kan en stor del af teksten, selv om den var på dansk. Og man kan da gisne om, at hvis sangen havde været på engelsk, så havde hun måske vundet dengang. siger formanden for MelodiGrandPrixFans.dk, Johann Sørensen, til dr.dk/grandprix.

Birthe får overrakt prisen i dag, 1. november, ved generalforsamlingen i grandprix-klubben.

Læs mere om: