5. feb. 2021
Af Niels Burgos

Stor sorg for Dorthe Kollo: Min datters mand er død

Dorthe Kollo
Dorthe Kollo
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dorhe Kollos yngste datter, Jil, har pludselig og uventet mistet sin mand.

- Jeg talte med ham lørdag formiddag - og om eftermiddagen var han død ...

En trist Dorthe Kollo fortæller i telefonen fra Bremen om den ufattelige sorg, der pludselig og ubamhjertigt har ramt hendes lille familie. Lørdag den 23. januar døde Andrew Brooks - kaldet Andy - der var gift med Dorthes yngste datter, 37-årige Jill, af et hjertestop. Parret blev gift i Californien ved et romantisk bryllup i 2018 - og alt tegnede lyst for de nygifte. Jil har succes med sin juice-forretning i New York - og Dorthe nye svigersøn havde netop vundet stor international anerkendelse for at have udviklet den første hurtigtest til coronaprøver.

Corona-pioner

Andy Brooks var forskningsprofessor ved Rutgers University - og hans arbejde med den banebrydende coronatest vakte så stor international opsigt, at New York times har bragt en længere nekrolog efter hans bortgang.

- Jeg så ham sidst, da de var på besøg i julen, fortæller Dorthe Kollo, der også var begyndt at drømme om endnu et barnebarn. Sådan skulle det ikke være. I stedet måtte Dorthe foretage den lange tur fra Bremen til New York for at være hos sin datter, og så de sammen kunne tage afsked med Andy.

Jil er hos mig

Andy Brooks var desuden en meget dygtig golfspiller, men havde slidt en hvirvel i nakken, som skulle udskiftes. Det var efter denne operation, at blot 51-årige Andy blev ramt af et hjertestop.

- Jil er rejst hjem til Tyskland med mig. Hun skal ikke være alene i denne tid, siger Dorthe Kollo - og tilføjer, at man i en situation som denne kun kan trøste sig med de mange positive minder, man har. Herunder ses en lykkelig Dorthe med Jil ved hendes og Andys bryllup i Californien i 2018.

Dorthe Kollo og Jil
Dorthe Kollo og Jil
Foto: Boyd Harris

Læs mere om: