Søndag, 13. april 2014 — af Malan Joensen

Stort tillykke til Niels Olsen fra Brødrene Olsen

Niels "Noller" Olsen fra Brødrene Olsen.
Niels "Noller" Olsen fra Brødrene Olsen.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Niels Olsen, der udgør den ene halvdel af Melodi Grand Prix-succesen Brødrene Olsen, runder et skarpt hjørne søndag.

Niels Olsen, også kendt som ”Noller”, der udgør den ene halvdel af den legendariske Brødrene Olsen-duo bliver 60 år søndag.

Sammen med storebror Jørgen har Brødrene Olsen haft stor succes i 1970’erne både i ind- og udland, og da de vandt det danske og internationale Melodi Grand Prix i 2000 med ”Smuk som et stjerneskud”, i udlandet kendt som ”Fly on The Wings of Love”, blev Brødrene Olsen igen verdensberømte.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Netop den sang betyder stadig enormt meget.

- Den sang er hele vores identitet. Den har skabt det hele for os. Du drømmer ikke om, hvilken stemning den sang skaber hos folk. De danser på borde og stole og får tårer i øjnene, har Niels Olsen tidligere udtalt til Ekstra Bladet ifølge Politiken.

Niels Olsen er ikke kun kendt for sit musikalske talent, men også for at være engageret i at hjælpe andre med at tackle misbrugsproblemer.

Fik hjælp af Jacob Haugaard

Efter en fortid der involverede et stort misbrug af alkohol og stoffer, lykkedes det for 17 år siden Niels Olsen at blive tørlagt med hjælp fra entertaineren Jacob Haugaard. Siden da har Brødrene Olsen-medlemmet brugt mange ressourcer på at hjælpe andre med misbrugsproblemer, og som tak for det blev han i 2008 beæret med den britiske ridderorden ”Order of Saint John”.

Ifølge Niels Olsen, der er gift med Kirsten, som han har tre børn med, har han været ved at dø af en overdosis to gange og kan ikke huske, fra hans børn blev født og ti år frem.

- Jeg har bare et ønske – at forblive ædru og clean hver dag og så forsøge at være et ordentligt menneske. Der har været nok af løgn og lort i mit liv, og jeg har indtaget alt det, jeg skulle, så jeg har intet til gode. Men mine børn, min kone og jeg har til gode at være sammen. Og i sidste ende, når jeg lukker mine øjne fra denne jord, så vil der være nogle, der kan huske, at der engang var nogle, der hed Brødrene Olsen. Men min familie, de vil kunne huske Niels, har han ifølge Politiken udtalt til Berlingske.

Brødrene Olsen.
Brødrene Olsen.
Arkivfoto: Birger Storm

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden