Tirsdag, 27. december 2022 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Superstjerne og blød som smør: Thomas Helmig åbner sit hjerte

Thomas Helmig
Thomas Helmig.
Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Relationer er for de fleste mennesker et vilkår for et godt liv. Det er det også for Thomas Helmig.

Tirsdag aften er TV 2's sendeflade dedikeret det danske popikon Thomas Helmig.

Her viser de nemlig både en dokumentar, og lige bagefter den udsolgte stadion-koncert han spillede i Aarhus den 11. juni 2022.

Og netop i dokumentaren ”Thomas Helmig på hjemmebane” åbner sangeren blandt andet op for, hvor vigtige relationer er for ham. Både som menneske men også i sin sangskrivning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Mine sange handler om menneskelige relationer. Nogle af dem er vældig selvbiografiske, og nogle er ren fiktion, men mange af dem er en blanding af begge dele. Det er jeg slet ikke genert med. Jeg synes dét, det handler om, er at få skrevet en god sang, fortæller han i ”Thomas Helmig på hjemmebane”.

Selvom Thomas Helmig har levet af musikken tæt på hele sit liv, så er det altid i relationerne, at han har fundet inspiration, og det han har dyrket, når han har skrevet musik.

- Der kan man sige at musikken for mig, er et glimrende eksempel. For det handler om relationer at lave musik. Det handler om min relation til bandet. Jeg kan jo ikke stå og lave fed musik med nogle, jeg ikke bryder mig om. Det kan man ikke, fortæller han i TV 2 dokumentaren.

Men relationerne er naturligvis også vigtige for ham udenom musikken.

For når tiden kommer, og man tager sit sidste åndedrag, er det næppe det dyre ur eller det store hus, der betyder noget. Det er dem, der står en nærmest.

- Det er jo også det, man kan se, når folk ligger på den sidste time på deres dødsleje, så er det dét, der betyder noget. Det er sgu ikke, hvor mange biler de havde eller hvor mange rejser, de var på. Det var deres relationer. Det er dem, der fylder, og det er dét, der fylder i mit liv. Det er dét, der er vigtigst for mig, siger han i dokumentaren "Thomas Helmig på hjemmebane".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden