Tirsdag, 11. marts 2014 - af Hanne Rask

Thomas Blachman: Derfor fik jeg børn sent

Thomas Blachman.
Thomas Blachman.
Foto: Birger Storm
"X Factor"-dommeren Thomas Blachman troede ikke på, at nogen ville have ham.

- Jeg har altid gerne ville have børn. Men jeg troede aldrig, jeg skulle møde en kvinde, der ville have børn med mig. Helt seriøst. Så selv om jeg har været glad for mig selv, er jeg også et meget usikkert menneske.

I et stort interview i BT, fortæller musiker, komponist og "X Factor"-dommer Thomas Blachman, at han var sent udviklet, at han ikke troede, nogen ville have ham.

Som ung havde han kun kortvarige forløb med piger, indtil han fik sin første kæreste som 24-årig. Men den virkelige kærlighed mødte han først senere i livet, da han løb på sin smukke nu eks-kone, Viola Heyn-Johnsen, som han fik sine to børn med.

-Det var sgu fantastisk. At møde kærligheden og få børn, siger Thomas Blachman i det eksklusive interview og forklarer, hvad det har gjort ved ham at få børn:

- Det er som at være en blomst, der er sprunget ud. Mit indre følelsesliv er sprunget ud, og jeg kan hengive mig til kærligheden og meningen med livet, og gerningen i dagliglivet. Det er først, når man bliver far, at det giver den simple banale mening, at vi fører slægten videre, fortæller Thomas Blachman, der blev far som næsten 40-årig, blandt andet.

Skulle vænne sig til savnet

- Du føder de hænder, der skal holde dig i hånden, når du dør. Det er den ultimative trøst. Vi samler på lykkelige øjeblikke, så når vi skal dø, så er vi parat, fordi vi har oplevet lykken, tilføjer Thomas Blachman til avisen.

Om sin skilsmisse sidste år fortæller Thomas Blachman, hvordan det i starten var svært, fordi han tænkte meget på, hvordan børnene havde det, når de ikke var sammen med ham.

- Vi har dem en uge ad gangen. Og jeg ved jo, at de har det godt, fordi de har en god mor. Men man skal vænne sig til savnet, og specielt til synet af de to børn, der går med hinanden i hånden fra det ene sted til det andet med tornyster på, siger Thomas Blachman blandt andet.

- Det er dramatisk ad helvede til, men det er også et livsvilkår. At sætte børn i verden og lade dem komme ud for en skilsmisse, det er bare ikke særligt godt gennemtænkt, vel? spørger Thomas Blachman retorisk.

Han mener dog, at man ikke skal være bange for at vise børnene sine egne fejl, så de er forberedte på det, der kan ske.

I dag er Thomas Blachman kæreste med billedkunstneren Sarah Louise Schackinger.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden